Eksfolier huden

Smukke fødder til sommer

Fodhælkur1

 

Der findes mange tip til at gøre fødderne sommerklar, men her kommer mit tip som jeg faktisk har stjålet fra pudderdåserne.

Drop badesalten, fodbadet, og pimpstenen, da dette kun hjælper på sjælen, og ikke på den hårde hud. Faktisk kan pimpsten og rivejern med tiden stimulerer huden til at danne mere hård hud. Hvilket jo er det vi prøver at bekæmpe 🙂

Hvis man ikke må bruge fodbad og rivejern, hvad må man så tænker du ?

Svaret er simpelt, brug en gryde svamp i badet, med den grove side og en creme med et højt indhold af cabamid. ( gerne over de 15 % )

Den bedste jeg kender og selv bruger, er matas fod og hæl kur. Den indeholder ifølge matas 25 % carbamid. Det er en meget fedtet creme, så jeg fortrækker at bruge den om natten med et par sokker ovenpå.

Carbamid har den egenskab at det kan binder fugt i huden, men når man kommer et stykke over de 10%, kan carbamid også eksfolierer huden. Læs mere om eksfoliering her.

Brug cremen 1 – 2 gange dagligt, og skrub blidt fødderne når du er i bad, så vil du efter 4 – 8 uger se gode resulater.

Hvis den hårde hud er meget slem, så kontakt en fodterapeut og få hjælp til at starte med.

PS. Jeg har før skrevet at man skal undgå krukker. Læs om hvorfor her

Men i dette tilfælde gør det ikke så meget, da de ingredienser, som skal gøre magien på mine fødder, ikke har så meget imod lys og luft, som andre ingredienser. Jeg ønsker dog stadig at matas putter dette fantastiske produkt, på tube eller pumpe, da dette er mere hygiejnisk


Hvordan plejer du dine fødder?

2

 • Mille

  Jeg er selv stor fan af Matas’ fodcreme. Har prøvet en masse andre (dyrere!) fodcremer, men har aldrig været tilfreds. Men så prøvede jeg Matas’ og den elsker jeg! 😀
  Jeg tager et fodbad 2-4 gange om ugen, og putter noget salt og en masse olivenolie ned i det 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • theangrybeautynerd1359055469082

   Matas fodcreme er bare super, og som du sikkert ved kommer den tit på tilbud til 35 kr 🙂 Dette er også et bevis på at dyre produkter ikke altid er bedre end de billige. I bund og grund handler det om formlen og hvad kemikerne putter i. Desværre er der ikke ret mange mennesker der kan tyde en ingrediensliste, så brancen har frit spil til at manipolere med os.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Eksfolier huden