Anmeldelse af Plasir 3 in 1 serum

Månedens ingrediens: vaseline

vaseline11Månedens ingrediens omhandler en ingrediens, som enten kan være god eller dårlig for huden. Det kan også være en ingrediens som der bliver talt meget om, eller som er blevet lidt glemt. Jeg vil skrive om ingrediensen ud fra publiceret forskning og fortælle dig om det er en god, dårlig eller bare en ligegyldig ingrediens, som hudpleje firmarene har gjort til en stjerne, Uden dokumentation.

Der er mange myter i hudpleje brancen, om hvilken ingredienser der er gode og hvilken der ikke er. Nogle producenter kan godt lide at skræmme folk så de fremmer deres egne produkter. En af de ingredienser som har været så grueligt meget ondt igennem er vaseline. En butik som virkelig har været ude med riven i forhold til vaseline er Pureshop. De skriver på deres hjemmeside og jeg citere

De mest brugte fedtstoffer i de fleste cremer er mineralske olier, som er billige spildprodukter fra råolie. Paraffin (paraffinum liquidum), propylenglycol, petrolatum og andre mineralske olier dumpes fra olieraffinaderier i megastore mængder til kosmetikindustrien. De er billige og stabile. De tilstopper imidlertid porerne i huden og forhindrer huden i at ånde. Din hud bliver afhængig af olierne og begynder at skalle, når du stopper med at bruge dem. Når du skifter fra produkter med mineralske olier til hudplejeprodukter baseret på naturlige planteolier, laver huden en mini-detox for at rense de tidligere giftstoffer ud.”

Mineralske olier er absolut ikke farlige, tværtimod er det en af de mest hudvenlige olier som er fundet på denne planet. Det kan være en virkelig fantastisk ingrediens hvis man har tør hud. Det er en billig ingrediens, men det gør den jo ikke dårlig. Guld og sølv er 2 dyre ingredienser i hudpleje, men de har ingen videnskablig dokumentation for at kunne hjælpe huden, snare tværtimod.

Det er rigtigt at den lægger som en hinde over huden, men den forhindre på ingen måde huden i at ånde. Vaseline virker faktisk lidt ligesom en antioxidant ved at beskytte huden. Det er rigtigt at den kan være poretilstoppene, men det er der massere ingredienser der kan være. Vaseline er heller ikke egnet til brug på folk med fedtet hud der kan have tindens til urenhedder. Det er en ingrediens der er bedst til folk med tør hud. At man skulle blive afhængig af olierne er der heller ingen videnskablig belæg for at sige.

Og det med at skrive at huden får en min-detox er også nået vrøvl, hvilken giftstoffer skulle vi have i kroppen, som den ikke selv kan komme af med. Og til sidst er der slet ikke nogle beviser på at Planteolier, skulle kunne lave en såkaldt min-detox.

Kilde: puddedåserne http://pudderdaaserne.dk/2011/03/22/fup-eller-fakta-mineralsk-olie-skadeligt-kemikalie-eller-god-hudpleje/

&

Paula begoun

http://www.paulaschoice.com/cosmetic-ingredient-dictionary/definition/mineral-oil

Min konklusion på vaseline, ud fra de videnskablige studier der findes er at. Alene kan vaseline godt være en kedelig ingrediens, fordi den ikke indeholder nogle spændene ting, som E vitamin og antioxidanter, som de fleste planteolier jo gør. Men blandet med ingredienser som:

– Antiinflammatoriske ingredienser Kan eksempelvis være Aloe vera, Kakaosmør eller kamille.

– Antioxidanter kan eksempelvis være. Grøn te, olivenolie, vitamin E eller C.

– Celle reparerende ingredienser (skin-identical ingredients) Kan eksempelvis være Glycerin Ceramide 1,2,3,4,5,6 eller Cholesterol.

– Celle kommunikeerne ingredienser. Kan eksempelvis være A vitamin, B3 vitamin eller peptides.

Kan Vaseline, have rigtig gode egenskaber på tør hud. Som eksempel kan jeg nævne

– Decubal Intensive cream 70 % fedtcreme, som indeholder mineral olie men også rigtig mange Celle reparerende ingredienser.

Læs anmeldelse her. http://theangrybeautynerd.bloggersdelight.dk/2013/01/lille-tip-til-de-torrer-haender/

– Decubal lip balm. ( er en næsten tro kopi af Eight Hour Cream bare meget bedre ) læs her hvorfor.

http://theangrybeautynerd.bloggersdelight.dk/2013/02/en-klasiker-er-fodt/

– A derma exomega cream. Kan personlig ikke selv tåle den, da den er alt for fed. Men det gør jo ikke ingredienslisten dårlig.

Jeg siger ikke at vaseline er det eneste bud hvis man har tør hud. Planteolier kan også være et rigtig godt bud. Men at pureshop direkte lyver på deres hjemmeside, det er bare ikke i orden. Jeg vil i hvert fald gerne se hvor de har deres dokumentation fra.

Hvis du syntes denne artikel har været spændene så tjek endelig pudderdaasernes artikel ud her om vaseline.

http://pudderdaaserne.dk/2011/03/22/fup-eller-fakta-mineralsk-olie-skadeligt-kemikalie-eller-god-hudpleje/

Bruger du vaseline i din hudpleje ?

4

  • Cille

    Vaseline har aldrig tiltalt mig, og jeg tror jeg bare vil være på den sikre side og holde mig væk! 😉
    Jeg skal lige høre dig om noget, som du måske kan forklare: jeg har brugt Embryolisse cremen (bare den normale blå-hvide) i 1 års tid, og her på det sidste er den begyndt at affarve mine håndklæder og sengetøj orange!!! Ved du, om der er en eller anden ingrediens i, som kan være skyld i dette??
    -Mvh Cille

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • theangrybeautynerd

      Hej Cille og tak for dit svar. Det er helt ok ikke at være enig med mig, og bruger da heller ikke selv vaseline særlig tit, men det hænder. Min pointe var bare at vaseline ikke på nogen måde er en dårlig eller farlig ingrediens, som nogle firmarer vil have os til at tro for bedre at sælge deres egne produkter. Med hensyn til hvorfor dine håndklæder er begyndt at blive gule må jeg desværre melde pas, prøv at spørge Katja fra pudderdåserne, hun ved også rigtig meget om ingredienserne i cremer. Lige en sidste ting når du skriver at du undgår vaseline, skal du bare vide at cremen du bruger indeholder flydene vaseline i form af mineral olie også kaldet PARAFFINUM LIQUIDUM som anden ingrediens hvis det altså er den samme creme vi snakker om 🙂

      Rigtig dejlig dag og skriv endelig igen 🙂

      Lait-Creme Concentree:
AQUA. PARAFFINUM LIQUIDUM. STEARIC ACID. GLYCERYL STEARATE. TRIETHANOLAMINE. CERA ALBA. CETYL PALMITATE. BUTYROSPERMUM PARKII. STEARETH-10. POLYACRYLAMIDE C13-14 ISOPARAFFIN, LAURETH-7. PROPYLENE GLYCOL, HYDROLYZED SOY PROTEIN, ALOE BARBADENSIS. 1,2-HEXANEDIOL, CAPRYLYL GLYCOL. TROPOLONE. PARFUM

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Cille

      Gør den det?!?! Det bliver i hvertfald ikke et genkøb fra min side af.. tak fordi du lige gjorde mig opmærksom på det!! 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • theangrybeautynerd

      Hvis det er samme creme så gør den. Cremen jeg har kigget på hed Lait-Creme Concentree. Hvis du ikke ønsker vaseline i dine hudpleje produkter skal du kigge efter navne som. PARAFFINUM LIQUIDUM, mineral oil, vaseline eller petrolatum. Men jeg understreger lige igen at der findes ikke nogen dokumentation for at vaseline er en dårlig ingrediens tværtimod 🙂
      http://www.paulaschoice.com/cosmetic-ingredient-dictionary/definition/emollients/mineral-oil

      Du er meget velkommen til at tjekke min godeprodukter liste, hvor alle produkterne indeholder ingredienser, som publiceret forskning har vist hjælper huden. Irriterende ingredienser som alkohol, parfume og æteriske olier må ikke være tilstede, eller kun i meget små mægter.
      http://theangrybeautynerd.bloggersdelight.dk/liste-med-gode-produkter-2/

      Har du spørgsmål til listen eller andet skriver du bare.

      Rigtig god dag 🙂 Hilsen Henrik

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Plasir 3 in 1 serum