Anmeldelse Matas Baby serie

Det er ok at bruge mindre

 

kit_with_water-2.w240.h240

Hej igen, den anden dag på tv så jeg noget om at downsize, altså det at bruge ens hudplejeprodukter til flere ting var blevet meget populært. Det skal ikke være en hemmelighed at jeg blev glad da jeg hørte det, for jeg syntes i lang tid at der har været en tildens til at man gjorde for meget. Derfor syntes jeg det var tid til at hive et af mine gamle indlæg frem som netop handler om at overbehandle huden. Det handler om at ser din hud flot ud ved brug af 3 produkter så hold dig endelig til det. Bruger du fire eller fem er det også ok, men lad være med at bruge produkter bare for at bruge. Vid præcis hvorfor du bruger det enkelte produkt, og hvad du ønsker det skal afhjælpe, så får du i sidste ende en tungere pung og en gladere hud. 

Vi vasker, skrubber, peeler og smører som aldrig før, men spørgsmålet er om vi også kan gøre det for ofte?

Det er vigtigt at forstå at A vitamin, C vitamin og kemisk peeling som AHA/BHA, kan have en fantastik effekt på huden og dens udstråling, men overdriver man brugen brugen af disse ingredienser kan det hurtigt give en helt anden effekt.

Ideen med eksfoliering, er jo at få huden til at arbejde så normalt så muligt. Derfor er det vigtigt at forstå hver hud eksfoliere forskelligt, nogle kan eksempelvis have brug for at eksfoliere 2 gange dagligt med et BHA produkt på 2 % mens andre har en hud der er bedre til at fjerne de døde hudceller af sig selv, så de behøves kun at bruge en mild fiber vaskeklud, eller et produkt med 0,5% BHA ( eller anden form for kemisk peeling ) nogle gange om ugen. ( Tegn på over eksfoliering, rødme, røde pletter, irritation, og tørhed. )

Et andet problem der er med mange af de produkter som indeholder kemisk peeling er at, de er af så lav standart, at man bliver helt ked af det. Det er helt uroligt så få gode produkter der er på markedet. Især gode produkter der indeholder BHA er en mangel vare på de danske hylder. Enten har produktet en for høj PH værdi som gør at produktet simpelhen ikke kan eksfoliere eller også indeholder produktet alkohol i så store mængder at det med stor sikkerhed vil irritere huden. Der er bestemt nogle gode produkter derude men der er bare alt for mange dårlige iblandt.

Tjek min liste med gode produkter.

Til alle jer der bruger skrubbe cremer pas nu på ikke at trykke for hårdt på huden, jeg ved det kan føles himmelsk når man lige har skuret huden, hvad man bare skal være opmærksom på er at de fleste skrubbe cremer indeholder alt for skrappe korn, som uden man ved det, går ind og laver små riser i huden, som huden så skal bruge tid på at reparere. Så hvis du skrubber, så skrub mildere end mildt – for din huds skyld. P.S. prøv at bruge en fiberklud i stedet, læs her hvorfor.

Dette var min mening om at downsize, hvad siger i, og gør i det også?

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse Matas Baby serie