7 af de værste fejl mod huden

Bevar en rutine

ihwx.6d4024ec-bb43-4322-9e50-79fcfa8b9f8c.300.200

At pleje sin hud ordenligt behøves enlig ikke være så svært eller tidkrævende, det gælder om at finde en god rutine og så holde sig til den. Rigtig mange inklusiv mig selv har det med at skifte produkter ud rigtig ofte, nogle gange kan det være fordi vi ikke tåler det nye produkt som vi har købt, og så er det jo fint at skifte. Men alt for ofte er det fordi vi lige skal prøve noget nyt som vi har læst om, eller som lyder spændene. Den form for skiften frem og tilbage i produkter er ikke ikke særlig godt for vores hud, da den hele tiden skal vende sig til en ny rutine, og rigtig mange nye ingredienser.

Det jeg vil vil frem til med at skrive det her er, at hvis det nye produkt du har købt ikke gør din hud fortræd og føles rigtigt for dig så hold dig til det og din rutine. Hvis du er helt ny på det med hudpleje så start ud med max 3 produkter. En rens, creme med sol faktor/ solcreme og en uden. Brug det i et par måneder og se hvordan det går før du ligger flere til eller skifter dem ud. Sammen med en mild fiber/vaskeklud er det for mange mennesker rigeligt for at holde en flot hud. Især hvis produkterne er stoppet med gode sager som, antioxidanter, A – vitamin eller B3 vitamin der for cellerne til at løbe hurtigere.

Hvis du har en rutine, men føler der skal ske noget nyt, så skift altid kun et produkt ud af gangen, på den måde kan du også meget bedre se om det nye produkt gør din hud godt eller skidt. Køber du der imod 3 nye, så har du ikke en chance for at vide hvilken af produkterne, som får dig til at slå ud. 

Rigtig tit når jeg kigger rundt på andre blogs eller beautysides ser jeg spørgsmål som. ” Jeg har disse produkter og er rigtig glad for dem, men kunne godt tænke mig at prøve noget nyt kan du anbefalde noget?” og til dem kan jeg kun sige. ”If it work dont fix it,” gem dine penge til noget bedre som en god middag eller noget lækkert tøj.

Der er også rigtig mange der skifter produkter ud fordi at de tror at huden kan vende sig til produkterne så de ikke virker mere. Heldigvis kan huden ikke vende sig til et produkt, kroppen vender sig jo heller ikke til god kost, for så senere at sige det er ubrugeligt 🙂

Det der oftes sker er at ligesom når du starter med at løbetræne for at komme i form, så går din formkurve voldsomt op og du ser meget store resulater i starten. Du kan mange gange skære flere minutter fra din første løbetur, men jo længere frem i procesen du kommer desto svære bliver det at skære tid af. Hvor du før skar minutter fra, handler det nu pludselig kun om sekunder. Og det er jo ikke fordi din kondi bliver dårlige, men fordi der er grænser for hvor hurtigt et menneske kan løbe. Det er det samme med hudpleje. Hvis du aldrig har taget dig af din hud og den trænger til en kærlig hånd, vil du i starten se virkelig imponerende resultater, men efter noget tid vil resultaterne ikke være så synlige mere da din hud nu er kommet i god form, og så er der er altså også begrænsninger på hvad god hudpleje kan gøre af mirakler. Den perfekte børnehud får du aldrig tilbage igen, lige meget hvor gode produkter du bruger. Derfor, stop op og overvej hvorfor det lige er du har brug for det nye produkt i butikken. Er det fordi emballagen ser godt ud, duften tiltaler dig eller fordi en sød sælger har slået sine klør i dig, så spar dine penge til noget bedre, eller tænk på de 7 andre produkter som bare står og samler støv fordi de ikke gjorde det du ønskede.

Men er det fordi din rutine bare ikke virker og du stadig føler dig tør og stram, eller bumserne bare ikke vil gå væk så kunne det være en ide at kigge på andre mulighedder. Hvis du står og mangler et nyt produkt til en af dine hudproblemer er du altid velkommen til at spørge eller tjekke min liste med gode produkter ud.

M.V.H. Henrik 

4

  • Mille Sofie

    Hej Henrik! 🙂

    Nu ved jeg godt, at du skriver at vi skal bevare vores hudpleje rutiner, men jeg nu spørger jeg dig altså alligevel! 🙂 har du nogle erfaringer med beaute pacifique enriched cleansing milk? For jeg overvejer nemlig at købe den, da jeg har brugt min gamle rensemælk op og gerne vil prøve noget nyt :))

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • theangrybeautynerd

      Hej Mille 🙂
      Jeg har desværre ikke prøvet deres rense mælk, men har kigget på ingrediens listen og kan se at der både er citron, farvestoffer og parfume i 🙁
      Du kan kigge på min liste med gode produkter der finder du gode milde ansigtsvaske. En af dem jeg selv har brugt og syntes var rigtig lækker var clinique ekstra mild.
      Noget der er endnu billiger og som jeg selv har brugt det sidste års tid er ren olie til at rense med. jeg har rigtig tør hud og det har virkelig hjulpet på min hud. Jeg bruger bare ren oliven olie økologisk. Jeg renser kun om aftenen hvor jeg masere olien ind i fugtig hud og fjerner det blidt med en mild fiber/ vaskeklud.

      PS Denne metode vil jeg kun anbefalde til folk med tør hud 🙂

      God dag vh Henrik 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • theangrybeautynerd

      Hej igen glemte lige at nævne at beaute pacifique selvfølgelig også har gode produkter. Blandtandet deres SUPER3 BOOSTER, SERUM PARADOXE, og fugtmasken indeholder gode veldokumenterede ingredienser 🙂
      Så var det fordi du ønskede at prøve mærket kunne disse produkter være et godt bud såfremt du har den hudtype de kræver, og du kan tåle lidt parfume da det kun er SERUM PARADOXE der er parfume fri 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise P

    Hej Henrik

    Dejligt at du er tilbage på bloggen 🙂

    Jeg har lige et par spørgsmål ang. Paula’s Choice:
    Jeg har besluttet mig for at investerer i nogle produkter derfra. Mine spørgsmål er derfor:
    1. Er cleanserne gode? Jeg tænker bare, at de jo “bare” skal vaske huden ren, så er det nødvendigt at købe en så dyr cleanser? For mig ser det nemlig ud til at cleanserne indeholder noget specielt, men produktet kan jo ikke nå at gøre en forskel på huden i de 10-30 sekunder, man renser huden.
    2. Er der forskel på Skin Balancing Invisible Finish Moisture Gel og Skin Balancing Ultra-Sheer Daily Defense SPF 30 udover solfaktoren? Ellers tænker jeg, at jeg kan nøjes med at købe den uden solfaktor og så tage lidt solcreme udenpå om dagen.

    Kh Lise

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

7 af de værste fejl mod huden