Sanheden om masken

Er naturlige og økologiske produkter det bedste for huden ?

23205-ProductList_200x150.png

Der findes massere af ingredienser, som naturen har skabt, der gør virkelig gode ting for huden. Eksempler på disse ingredienser er grøn te, rød te, oliven olie, mandel olie, hybenkerne olie, shea butter, cacao butter, blåbær ekstrakt eller mange andre ekstrakter fra naturen. Men der findes også massere af hudirriterende ingredienser, som er naturlige. Citrus, grape, appelsin, lavendel og eukalyptus er bare få af de ingredienser, som vores hudceller på ingen måde synes om.

Begrebet “all naturel” er et af de begreber, som man bør forholde sig lidt kritisk til. Det er nemlig meget få produkter, udover rene vegetabilske olier, der kan leve op til at være helt naturlige. Før at jeg vidste det, som jeg ved i dag, havde jeg en ide om en mand, der stod hjemme i sit køkken, og skar friske urter og frugter, for derefter at komme dem ned i cremen, og derved var cremen blevet fremstillet helt naturligt.

Det er selvfølgelig ikke, det der sker. Før at ingredienser som grøn te, citrusfrugter og blåbær kan komme ned i en cremeformel, skal de altså igennem en masse stadier, før de er klar til brug. Derefter kan man så diskutere hvor naturlige de er i forarbejdet form:)

Det med at produkter er økologiske skal man heller ikke ligge så meget i, faktisk kan alle produkter kalde sig økologiske, der er nemlig ikke er nogle regler for, hvornår et produkt må kalde sig økologisk. Nogle gange indeholder produkterne heller ikke mere end 10 – 20 % økologiske ingredienser.

I bund og grund handler det jo ikke om, hvorvidt produkterne er naturlige eller ej. Det handler om, at de ingredienser som vi smører på vores hud, har nogen videnskablige beviser for at virke, som vi er blevet lovet.

De ingredienser som altid skal være i vores hudplejeprodukter er:
– Antiinflammatoriske ingredienser – Det kan eksempelvis være aloe vera, kakaosmør eller kamille.

– Antioxidanter (som beskytter huden) – Det kan eksempelvis være grøn te, olivenolie, vitamin-E eller -C.

– Celle reparerende ingredienser (eng. “skin-identical ingredients”, som reparere huden) – Det kan eksempelvis være – – – glycerin ceramide 1,2,3,4,5,6 eller cholesterol.

– Celle kommunikerende ingredienser (får cellerne til at arbejde hurtigere og opfører sig yngre.) Kan eksempelvis være A vitamin, B3 vitamin eller peptides.

Her er en lille liste over de ingredienser, som tit dukker op i såkaldt naturlig hudpleje, og som huden bestemt ikke bryder sig om:

 • Basilikum
B
 • Bergamotte
 • Citron
 • Citrongræs
 • Citrus af alle former
 • Cypress
 • Fennikel
 • Geranium
 • Grapefrugt
 • Koriander
 • Lavendel
 • Mint
 • Peppermynte
 • Rose
 • Ylang ylang

Husk også at selvom din hud ikke klager lige nu, over at du smører irriterende ingredienser på den, så sker skaden under huden. Ligesom med de skadelige UVA-stråler, så viser skaderne sig først senere. Skader så som parfumeallergi, celleskader og collagen nedbrydelse.

Et par bud på nogle gode og milde (såkaldte) naturprodukter:

– Decubal Ecological Cleansing milk, ca. 100 kr.

– Decubal Ecological Night Cream, ca. 120 kr.

– Matas Natur Skintonic 200 ml Ca 70 kr

– Matas Natur 2-i-1 rensemælk 200 ml Ca 70 kr

– Paulas Choice Earth Sourced Antioxidant-Enriched Natural Moisturizer Ca 200 kr

– Paulas Choice Earth Sourced Perfectly Natural Refreshing Toner, ca. 200

Er det vigtigt for dig, at produkterne er naturlige ?

14

 • Susan

  Jeg tror ikke rigtigt på, at jo mere naturlige produkterne er jo bedre er de for huden 🙂 så længe en creme, renseprodukt osv.. ikke er fyldt med parfume, farvestoffer og andet dårligt men derimod er dejlig mildt og VIRKER så er jeg glad og tilfreds! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • theangrybeautynerd1359055469082

   Kunne ikke være mere enig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katine

  Jeg har selv brugt nogle hudplejeprodukter med citrus i. Min hud blev meget “varm” og brændende og sviede også. Jeg har tit hørt, at hvis huden regerer sådan, så er det fordi produktet “virker” på huden og at det er alle de aktive ingredienser der er i, som arbejder med huden.. så jeg brugte det jo selvfølgelig op, fordi jeg troede det var sådan det skulle være – indtil jeg fandt ud af, at det faktisk var nogle ikke særlig gode ting der var proppet i og min hud blev irriteret af ingredienserne.. spildte penge, men jeg er tilgengæld blevet klogere! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • theangrybeautynerd1359055469082

   Hvor er det bare dejligt at høre. Det er sjovt at vi tror når det brænder, køler eller varmer så er det godt for vores hud. Men får man fortalt en løgn mange gange nok, så begynder man at tro på den.
   God dag hilsen henrik 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Hej Henrik! 😉 jeg har dårlig erfaring med øko produkter faktisk, og særligt de med citrus i! ;( jeg ville høre om du kunne hjælpe mig..jeg har overvejet at købe Cliniques produkter til uren hud (Anti-Blemish Solutions Cleansing Foam, Anti-Blemish Solutions Clarifying Lotion og Anti-Blemish Solutions Clearing Moisturizer). men jeg har hørt SÅ dårligt om Clinique og om at folks hud er blevet helt smadret efter de har brugt det. På den anden side har jeg også hørt om nogle som er rigtig glade for det og som siger, at produkterne har reddet deres hud. Hmm, what to do? Håber du kan hjælpe, for synes du giver nogle super gode og brugbare svar og laver nogle super gode indlæg som tit er lidt af en øjenåbner! 🙂
  Mvh. Laura

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • theangrybeautynerd1359055469082

   Hej Laura, jeg har prøvet at finde en ingrediens liste på de produkter du nævner, men jeg er tvivl om det er den rigtige jeg har fundet, så smutter lige ned i byen i morgen og finder ud af det.

   Clinique laver rigtig mange gode produkter især deres cremer med sol faktor eller sol cremer er rigtig gode. De laver også rigtig gode cremer og serumer der indeholder rigtig meget af det huden har brug for, bare undgå dem i krukker. 🙂
   Læs mere her http://theangrybeautynerd.bloggersdelight.dk/2013/01/drop-krukken/

   Desværre laver de også nogle ting som kan lave rigtig rod i huden. Alle deres Clarifying Lotion bør man gå langt uden om da de inderholder alt for meget alkohol. Alkohol kan skabe irritation i huden. Irritation af huden kan udløser stress i porernes nerveender, som igen stimulerer en stigning i olieproduktionen. Det vil med andre ord sige, at de produkter som du køber for at din hud ikke skal være så fedtet, faktisk gør at huden blive mere fedtet, og det kan blive en rigtig ond og svær cirkel at komme ud af igen. 🙁
   Der er dog en deres Clarifying Lotion mild som ikke indeholder alkohol, og den er rigtig god.
   Læs mere her. http://theangrybeautynerd.bloggersdelight.dk/2013/07/anmeldelse-af-clinique-clarifying-lotion-mild/

   Deres rens og barsæber er også tit alt for skrappe for huden, men der er dog et par stykker som jeg kan anbefalde, som eksempelvis Liquid Facial Soap Extra Mild

   Når jeg anbefaler produkter er jeg er ligeglad hvilkent navn produktet bære, eller hvor Billigt/dyrt det er. Alt der tæller er, hvad det indeholder. Så bare fordi eksempelvis clinique lavet et produkt som jeg mener er godt for huden, betyder det nødvendigvis ikke at det andet produkt fra clinique er ligeså godt. Jeg har nødvendigvis ikke prøvet alle produkter jeg anbefaler eller fraråder. Men jeg har tjekket ingredienslisten, som viser hvad produktet indeholder. Hvis produktet indeholder ingredienser i høje nok mægter, som publiceret forskning har vist hjælper huden, så kan jeg anbefalde det, men hvis det derimod indeholder ingredienser i høje nok mægter, som publiceret forskning har vist irritere huden, ja så kan jeg ikke anbefalde det. Der er også massere af produkter på min liste, som jeg aldrig selv vil kunne bruge, fordi de eksempelvis er for fede til min fedtet hud. Men jeg ved, at de indeholder ingredienser som tør hud vil elske.

   Håber det hjalp lidt, jeg kommer med svar i morgen om produkterne, men mener jeg kan huske at ansigts vasken var alt for skrab og at deres Clarifying Lotion indeholdt alt for meget alkohol. Deres lotion mener jeg faktisk var god nok men skal lige tjekke det efter.

   Hav en god dag. Hilsen Henrik 🙂

   Læs evt http://theangrybeautynerd.bloggersdelight.dk/sund-hudpleje-for-alle/

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • theangrybeautynerd1359055469082

   Glemte lige at sige så mange tak for dine søde ord 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laura

   Wow, mange tak !! Hvor er det vildt og sødt af dig, at du virkelig vil gøre det 😀 Men husk, kun gør det af lyst, ikke af pligt, hehe 😉 kan det passe, at deres 3-trins hudplejesystem ikke er godt for huden? Har hørt meeeget dårligt om det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • theangrybeautynerd1359055469082

   Hej igen Laura.
   Jeg bor lige midt inde i odense by og skal alligevel derind i morgen. 🙂
   Om 3 trins sytemet har jeg præcis samme mening som dem her:
   http://pudderdaaserne.dk/2011/04/10/anmeldelse-cliniques-3-trins-hudplejesystem/

   Hvad bruger du selv og hvilken problemer ønsker du at få løst, hvis jeg må spørge 🙂

   Husk altid at være blid ved din hud
   Brug en solcreme eller creme med solfaktor min spf 15 hverdag
   Brug kun produkter fuldt med ingredienser som
   Antiinflammatoriske ingredienser, som bekæmper inflammation i huden. Kan eksempelvis være Aloe vera, Kakaosmør eller kamille.

   Antioxidanter (som beskytter huden) kan eksempelvis være. Grøn te, olivenolie, vitamin E eller C.

   Celle reparerende ingredienser (skin-identical ingredients) (som reparere huden) Kan eksempelvis være Glycerin Ceramide 1,2,3,4,5,6 eller Cholesterol.

   Celle kommunikeerne ingredienser. (får cellerne til at arbejde hurtigere og opfører sig yngre.) Kan eksempelvis være A vitamin, B3 vitamin eller peptides.

   Læs evt http://theangrybeautynerd.bloggersdelight.dk/sund-hudpleje-for-alle/

   God dag hilsen henrik.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • theangrybeautynerd1359055469082

   Hej Laura det var desværre som jeg frygtede.

   Anti-Blemish Solutions Cleansing Foam, er detsværre ikke et godt valg, da den indeholder pebermynte, som måske føles dejligt kølene, men som også irritere dine celler i huden. Irritation af huden udløser stress i porernes nerveender, som igen stimulerer en stigning i olieproduktionen. Det vil med andre ord sige, at de produkter som du køber for at din hud ikke skal være så fedtet, faktisk gør at huden blive mere fedtet.

   Anti-Blemish Solutions Clarifying Lotion er ikke en god toner/BHA produkt, da alkohol står som nr 2 på ingrediens listen og dermed er indholdet alt for højt til at det er godt for huden. Ved brug af produkter med højt indhold af alkohol, er der stor risiko for at man skader cellerne i huden,hvilket blandtandet gør at huden reparere sig langsommere. 🙁

   Lotionen er desværre heller ikke god da den indeholder mentol.

   Hvis man har fedtet hud og starter med at bruge disse produkter, så vil huden sikkert i starten se mindre fedtet ud, men i løbet af et par uger er der store chancer for at produkterne har irriteret huden så meget at den begynder at producere mere olie end den gjorde i starten og du er på vej ind i en ond cirkel.

   Husk alle hudtyper især dem med arkne og følsom hud skal behandles, på den blideste måde.
   Ingen parfume
   Igen æteriske olier
   Igen skrub
   Drop Varmt og is koldt vand
   vask aldrig ansigtet i mere end 10 – 30 sek brug
   Igen damp
   Igen frysning af huden
   Dup altid ansigtet tørt i håndklædet, ikke knobe
   Produkter må aldrig få din hud til at blive rød, klø eller føles tør.

   Håber det hjalp på dine svar ellers skriver du bare igen
   M.V.H Henrik

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • laura

   Nå, øv øv. Men tusind tak for hjælpen! Godt, at jeg ikke nåede at købe det 😉 jeg forstår dog ikke rigtigt, at hvis produkter, som gør mere skade en gavn, bliver solgt. Og særligt ikke et mærke som Clinique som jo både er dyrt og som bliver lovprist så meget som det gør i bladende osv.. 😀 men synes det er svært, at finde nogle cremer, som ikke indeholder bare én af de ting, som du nævner der ikke skal være i/sådan som huden ikke må regerere.
   jeg har lige et andet spørgsmål: hvad gør æteriske olier ?

   Hilsen Laura 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • theangrybeautynerd1359055469082

   Hej Laura
   Som jeg skrev tidligere så lave clinique også en masse gode produkter. Jeg bruger selv deres Clarifying Lotion mild og er rigtig glad for den. Der findes andre langt dyre mærker som tager flere tusinde kroner for deres cremer, som næsten bare består af vand og voks. Clinique er faktisk en af de firmaer som er rigtig langt fremme, når det handler om cremer og serumer, som kan lidt af det vi ønsker, som at få en pænere glød, gøre rynker pænere, og gøre huden mere ensartet.

   Når medier og blade roser et produkt så er der for det meste penge indblandet, hver vis på det.

   Det er svært at finde gode milde produkter som faktisk kan noget at det vi håber på. Jeg vil mene at i hvert fald 70% af det vi kan købe i butikkerne, er enten skidt for huden eller også indeholder det ingen spændene ingredienser, som huden får gavn af, udover at blive fugtet. Hvis du vil finde gode milde produkter, som virker, så tjek min gode produkter liste oppe i hjørnet. Læs også om min sund hudpleje rutine for alle oppe i hjørnet.

   Til dit spørgsmål om æteriske olier læs disse artikler her:

   http://theangrybeautynerd.bloggersdelight.dk/2013/01/aeteriske-olier/

   http://pudderdaaserne.dk/2011/09/13/myten-om-aeterisk-olie/

   Skriv endelig hvis du har flere spørgsmål Hilsen Henrik 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Hej Henrik, først mange tak for alt den gode information du deler med os. Det er rigtig spændende og (for en gangs skyld når det kommer til blogs) troværdig læsning. Så tak for det 🙂
  Du skriver i den liste “citrus af alle former” – jeg bruger denne vaskegel fra Mellisa: http://www.mellisa.dk/index.php/2015-07-05-13-17-58/renseprodukter/ansigtsvaskegel som indeholder citron og appelsinolie. Men det står som de aller sidste ingredienser – hvad tænker du om produktet?
  Og så vil jeg høre hvad du tænker om de smarte konjac svampe, man bl.a. kan købe i matas. Går de ind under hårde skrubbesager?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • theangrybeautynerd

   Hej Mille 🙂
   Først tusind tak for de pæne ord, de varmer altid 🙂

   Føler du at rensen fra Mellisa virker for dig og ikke slå dig ud eller udtørre huden skal du klart blive ved med at bruge den. Der er en lille smule parfume i, men det gør ikke noget da du jo vasker det af igen.

   Konjac svampen er ganske fin at bruge men det er en almindelig vaskeklud også. Bare husk at være blid når du bruger svampen eller kluden.

   Rigtig god dag 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sanheden om masken