Er naturlige og økologiske produkter det bedste for huden ?

Hvorfor Matas?

27706687461907

 

Nogle gange så forstår jeg simpelhen ikke hudplejebrancen. Jeg har før skrevet en pæn anmeldes af Matas som firma, og den står jeg stadig ved. Men Matas er også en af de firmaer som jeg kan blive rigtig irriteret på. Når jeg bliver irriteret er det mest fordi, jeg hver gang de udsender et nyt produkt, har så store forventninger til det. Matas har nemlig flere gange vist at de kan lave nogle super gode produkter med veldokumenterede ingredienser, til en yderst rimelig pris. Plasir 3 i 1 serum, solserien, babyserien og fodserien er bare få eksempler på super produkter fra matas side.

Hvad der så kan gøre mig irriteret er når matas smider nye produkter på markedet, som har så åbenlyse fejl som det jeg nu vil skrive lidt om i dag.

Matas udsender om ikke længe en relancering af deres mande serie. Jeg var i matas i dag for til min store glæde at se, at nogle af produkterne allerede var på hylderne. Jeg griber straks fat i det produkt som jeg har ventet i spænding på lige siden jeg så at det ville komme. Deres Cleansing Spray. Det er ifølge matas en spray som indeholder salicylsyre og AHA-frugtsyre. Hvis du har læst med på min blog før, så ved du at jeg er stor fortaller for blide syre behandlinger frem for skrub, fordi syre er en del mere skånsom ved huden end korn er, da kornene i skrubben kan rise og irritere huden. Desværre er disse produkter tit dyre og mange gange også dårligt formuleret.

Med undtagelse af Danish skin care, Paulas Choice og pudderdåserne, kender jeg ingen som laver gode salicylsyre produkter uden de koster kassen. Netop derfor havde jeg set frem til dette dejlige produkt, da jeg ved at matas i den grad kan lave gode produkter. Desværre blev jeg felt skuffet da jeg så ingredienslisten. Alkohol står som både 2 og 4 ingrediens, hvilket aldrig er godt for huden, da forskning har vist at bare små procenter kan føre til irritation, udtørring og skade af dine hudceller. Matas vil måske argumentere for at alkohol hjælper med at transportere ingredienserne ned i huden, hvilket også er rigtigt, men det er der også andre ingredienser som gør.

Næste problem er PH værdien som Matas har været så venlige at informere om på emballagen. Både AHA og BHA syre skal have en PH værdi mellem 3–4 for at kunne virke efter hensigten. Kommer PH-værdien under 3, er der store chancer for, at produktet vil irritere huden, og hvis PH-værdien kommer over 4 begynder syren at miste sin kraft. Ph værdien på Matas Cleansing Spray ligger på 4,5 hvilket vil sige at chancen for at produktet kan eksfolier er meget lille.

Min sidste klage lyder på at jeg tror der er for lidt salicylsyre i Cleansing Spray, til at den kan hjælpe med at eksfolirere. Mellem 0,5 og 2 procent salicylsyre bør der være i for at få den eksfolrierne effekt fra salicylsyren, og så meget tror jeg ikke på at den indeholder. (Jeg kan dog tage fejl her, da jeg aldrig kan være helt sikker på procent delen, med mindre den er oplyst på emballagen.)

Matas havde alletiders chance for at udgive et godt produkt rettet mod bumser som bestemt er en mangelvare her på de danske hylder. I stedet bliver det til en hurtig blandet cocktail fyldt med alkohol, som kan forvolde skade og irritation på en håbefuld kunde, som tror og stoler på et brand der udmærket godt ved hvordan god hudpleje skal skrues sammen. Ønsker du at se hvad gode hudplejeprodukter bør indeholde så klik her. 

M.V.H. Henrik

 

2

 • Helle Koch-Houmann

  Kan godt se, at det er et opslag af ældre dato.
  Vil dog alligevel opfordre dig til at tjekke the Ordinary.
  Et canadisk brand, der sælger sera, cremer, syrer mm
  De har bl.a et salicylsyre produkt: Salicylic Acid 2%. For 15 ml betaler man knap 37 kr. Ja du læste rigtig:-)
  Køber du for 25€, er der grats fragt.
  Udover salicylsyre er der mange andre produkter, til lige så favorable priser.
  Desuden har de andre produktlinier, der ikke har samme lave priser.
  Tjek det ud.
  Mvh

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • theangrybeautynerd

   Tak for tippet, Og ja the ordinary har er et meget nyt og spændene brand, med en del gode produkter.
   Rigtig god weekend 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er naturlige og økologiske produkter det bedste for huden ?