Hvorfor Matas?

Træt af tørre hænder?

184901.jpgHer er, hvad jeg gjorde for at få normale hænder igen og derved fjerne den konstante tørre fornemmelse.

 

 Tænk over hvilken sæbe du bruger til at vaske hænder med

 

En af de primære årsager til tørre hænder er håndvask. Bare rolig jeg siger ikke at man ikke skal vaske hænder efter toiletbesøg. Jeg siger bare, at man skal finde en ordentlig sæbe til at vaske hænderne med. De fleste sæber er alt for hårde ved vores hud, så hvis du lider af tørre hænder så prøv at finde en sæbe der ikke indeholder sodium laureth sulfate og sodium lauryl sulfate. Sodium laureth sulfate kan for nogens vedkommende være fin nok i sæber og ansigts rense, men døjer man med tør hud, så kan det være en god ide at prøve at skife til en sæbe, som ikke indeholder stoffet. Prøv også at undgå parfumer og æteriske olier, da det heller ikke hjælper huden.

Gode sæber til hænderne: 

 • Änglamark kids håndsæbe 
 • Decubal bath oil
 • Matas baby alt i en vask  
 • Rema 1000 økoloiske håndsæbe
 • Urtekram hånd sæbe, med eller uden parfume

 

 Find en god fedtcreme

Jeg ved godt at fedtcremer ikke er så lækre at have på. Men har du tørre hænder, så er det altså en god ide med en creme, der ikke trænger ind lige med det samme, men som i stedet lægger lidt ekstra tid og beskytter. Du kan evt. nøjes med at bruge fedtcremen om natten.

 

Gode fedtcremer :

 • Neutrals 70 % fedtcreme ca. 50 kr. for 100 ml. Fedter meget!
 • Locobase 70 % fedtcreme 100 kr. for 100 ml.
 • Decubal intensive fedt creme 70 % 100 kr for 100 ml. 
 • Decubal lipid creme 70%. 

Decubal intensive er min ynglings, og det er også den med den mest imponerende ingrediens liste. Den indeholder B3 vitamin som kan få dine celler til at arbejde bedre sammen, og derudover kan det dæmpe rødme. Den indeholder også en masse hudidentiske ingredienser, som hjælper huden med at holde bedre på fugten.

 

 

 Brug solcreme hver dag året rundt

Sammen med ansigt og hals er hænderne dem der ser dagens lys mest – og det kan ses. Når dine hænder bliver ældre og får flere rynker, pigmentpletter/alderspletter og mister elasticitet, så er det ikke på grund af alder. Det er fordi solens UVA-stråler har ødelagt cellerne og collagenet inde i huden. Den har gjort dine celler langsommere, så de ikke kan producere collagen og fedtstof så godt, som de har kunnet. Ved brug af en creme eller solcreme med minimum sfp 15, som beskytter både mod UVA- og UVB-strålerne hver dag, giver du din hud langt større chance for at reparere sig selv hver dag og se godt ud om 20 til 30 år.
Gør det til en vane at have en solcreme med i tasken hver dag, så du kan smøre den på efter hver håndvask. Matas’ solcremer er super til det formål, da de beskytter korrekt mod både UVA- og UVB-strålerne. De er fri for parfume og så fås de i små størrelser, som ikke fylder meget i tasken. Synes du ikke, at de giver nok fugt, så smør lidt af din fedtcreme eller ynglings håndcreme på før solcremen.

Følger du de 3 råd, vil du have dejlige hænder i løbet af de næste par uger. Lider du også af lidt flossede neglebånd, så prøv at smøre vaseline på dem hver aften før du går i seng.

 

Lider du af tørre hænder ?

3

 • Jeanette

  Jeg får viiirkelig tørre hænder hvis jeg f.eks. ikke har brugt en god håndcreme i 2 dage 🙁 jeg er selv stor fan af Locobase!
  nu til noget andet: har du nogle gode ting og sige om John Masters Argan Oil ? jeg overvejer stærkt at købe den, da mit ansigt trænger til noget fugt fra en olie et par gange om ugen
  Knus!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • theangrybeautynerd1359055469082

   Hej jeanette, når vi taler om hænderne, har jeg det præcis som dig 🙂
   John Masters Argan Oil. Er bare ren argan olie til en høj pris. Du kan få ren argan olie i matas og helsekost butikker langt billiger og med mere indhold. 🙂
   rigtig god dag hilsen Henrik 🙂
   Ps prøv at læse den artikel om Argan olie som jeg kommer op med idag 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • rikke

  Locobase er altid en vinder! Er helt vildt med den 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvorfor Matas?