starterset1_1Det første du skal gøre før du starter med at lave en hudpleje rutine, er at finde din hudtype. Dette er meget vigtigt da brug af de forkærte produkter nemt kan gøre mere skade end gavn. Du finder bedst din hudtype ved at gå til en god kosmetolog, eller ved at vaske dit ansigt i en mild ansigtrens, for derefter at vendte 1 times tid for at se hvad huden fortæller dig.

Når du har fundet din hudtype kan du så gå i gang med at finde de produkter som passer til den.

 

Trin 1. Rens

Det første du skal bruge er en mild ansigtrens, som du kan bruge mindst en gang om dagen, hvis du vælger kun at bruge det en gang om dagen, skal det være om aftenen. Om morgen kan du så bare bruge en våd vatrunddel til at tørre det overskuddene fedt af  med. Har man fedtet hud / combination hud fortrækker de fleste et produkt som skummer lidt når det kommer i kontakt med vand. Har man tør hud fortrækker de fleste at bruge en cream linene cleanser.

Husk Uanset hudtype, skal et renseprodukt være blidt, ikke irritere eller brænde øjenparti samt rengøre ansigtet uden at efterlade det fedtet eller tørt.

 

Trin 2. Kemisk peeling

Skrub er gammeldags, kemisk peeling er ind. Kemisk peeling forgår ved at du påføre huden en gel eller creme der ved hjælp af noget syre fjerner de døde hudceller. Jeg ved godt at det med syre kan virke lidt skrammene, men det er en virkelig god måde at eksfoliere huden på. Det er også langt mildere og mere effektivt, end en skrub. Det er er en af de trin i din rutine der virkelig kan gøre en forskel. Din hud vil efter et par uger fremstå langt mere klar, ren og livlig med en flottere glød. Makeup kommer også til at ligge langt pænere, da huden bliver mere jævn i det. De mest kendte og gennemtestede former for kemisk peeling, hedder AHA og BHA. De mest brugte former for AHA syre hedder glycolsyre og lactic acid. BHA syre findes der kun en af, nemlig salicylsyre. Forskellen på AHA vs BHA, er at AHA kun eksfolier på overfladen af huden mens BHA kan gå igennem olie og derved eksfolier nede i porerne. Som hovedregel siger man at folk med fedtet hud, og tildens til bumser  har bedst af BHA syre, mens folk med ujævn hud og solskader får bedst resultater med AHA. Men der kan sagtens være tilfælde hvor det er omvendt, her må man prøve sig frem og se hvad man bedst kan lide. Når du starter med at bruge kemisk peeling, så start med kun at bruge det hver anden dag om aftenen, så kan man altid, skrue lidt op hvis effekten ikke er nok. Husk dog aldrig at overdrive ! Læs mere om kemisk peeling her.

http://theangrybeautynerd.bloggersdelight.dk/2013/05/eksfolier-huden/

 

Trin 3. Tilfør huden vitaminer

Huden tilføres:

Antiinflammatoriske ingredienser, som bekæmper inflammation i huden. Kan eksempelvis være Aloe vera, Kakaosmør eller kamille.

Antioxidanter (som beskytter huden) kan eksempelvis være. Grøn te, olivenolie, vitamin E eller C.

Celle reparerende ingredienser (skin-identical ingredients) (som reparere huden) Kan eksempelvis være Glycerin Ceramide 1,2,3,4,5,6 eller Cholesterol.

Celle kommunikeerne ingredienser. (får cellerne til at arbejde hurtigere og opfører sig yngre.) Kan eksempelvis være A vitamin, B3 vitamin eller peptides.

Disse ingredienser kan blive tilført i form af en toner, serum, gel, lotion eller creme. Ikke alle hudtyper har brug for en creme, men vi har alle brug for de overnævnte ingredienser, for at vores hud kan forblive smuk og sund længst mulig. Så glem ord som lifting, firming, creme de la mer, rynke cremer, og super skin boost, de navne fortæller dig intet om hvad du står i hånden med. Det eneste som fortæller dig hvad du står i hånden med er ingredienslisten og konsistensen på produktet. Har du fedtet hud skal man helst bruge toner, geler, serumer eller meget tynde lotions. De indeholder ikke så mange fedtstoffer som cremerne gør. Dette er en god ting, da jer med fedtet hud ikke har behov for ekstra fedt, som kun vil gøre jeres hud endnu mere fedtet. Der er også mindre chancer for tilstoppede porer, bumser, blackheads og talgknopper, hvis du har fedtet hud, og bruger lette produkter uden så mange fedtstoffer. Om dagen skal det sidste produkt du smøre på altid være med solfaktor med minimum sfp 15, og som beskytter både mod UVA og UVB skrålerne.

Har du tør hud: skal man kigge efter lotions og federe cremer.

Har du combination hud der eksempelvis er fedte i T zonen og tør på kinderne, kan det være en god ide at påføre en federe cream/lotion på de tørrere områder, mens de fedtede områder påføres letterre produkter.

Har du fedtet hud, som på ingen måde føles tør, er det i øvrigt en skrøne at huden skal tilføres en cream. At tilføre huden ekstra fedt og fugt hvis huden ikke føles eller virker tør, er jo det rene vanvid. Og gør kun tingene være.

 

Hvad så med masker, ekstra serumer og øjencreme

For de fleste mennesker er de overnævnte trin rigeligt til at sikre sig en smuk hud. Men vil du lige give den et skud ekstra vitaminer og antioxidanter, som med Paulas Choice RESIST Super Antioxidant Concentrate Serum eller Clinique Repairwear Laser Focus Wrinkle & UV Damage Corrector. Kan det også være fint. Har du problemer med eksempelvis pigmentpletter, kan det være godt at tilføre et produkt som Paulas Choice RESIST Pure Radiance Skin Brightening Treatment, (rig på B3 vitamin kaldet nicinamide) eller Kiehl´s Powerful Strength Line Reducing Concentrate. (med 10% vitamin C) Disse produkter skal på alene eller før din creme eller solcreme. En maske kan bruges efter behov hvis man ønsker det, men det er ikke en nødvendighed for at få en smuk hud. Jeg har et par forslag til gode masker på min gode produkter side. Øjencreme er spild af tid og penge. Læs her hvorfor: http://theangrybeautynerd.bloggersdelight.dk/2013/01/kob-aldrig-en-ojencreme-igen/

 

Eksempel på hudplejerutine med fedtet hud

Morgen

Rens :

Neutral Face Wash Uden parfume ca 50 kr for 150 ml

Aleo gentle facial wash fra body shop ca 95 kr for 150 ml

 

Creme eller solcreme med minimum spf 15:

Peter Thomas Roth – Uber Dry Sunscreen SPF 30 ca 180 kr for 118 ml på ebay

 

Aften

Rens:

Neutral Face Wash Uden parfume ca 50 kr for 150 ml

Aleo gentle facial wash fra body shop uden parfume ca 95 kr for 150 ml

 

Eksfolier med kemisk peeling

Danish Smooth Skin Daily Exforliator med 2% BHA ca 250 kr for 100 ml

Paulas Choice Skin Perfecting 1% BHA Gel

Paulas Choice Skin Perfecting 2% BHA Gel

Paulas Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid ca 250 kr for 100 ml

 

Påfør huden Antiinflammatoriske ingredienser,

Celle reparerende ingredienser

Antioxidanter

Celle kommunikeerne ingredienser

I form af let lotion, gel eller serum

Danish skin care Moisturizer Oily Skin ca 215 kr for 50 ml

Danish skin care Moisturizer Liquid – ca 215 kr for 50 ml

Olay Regenerist Regenerating Serum ca 100 kr på ebay for 50 ml

Clinique Even Better Skin Tone Corrector ca 400 kr 50 ml

Er der områder der er lidt tørre kan du med fordel bruge en god vegetabilsk olie, som eksempelvis. Argan, oliven, mandel, eller hybenkerne olie.

 

Normal combination hud

Morgen

Rens:

Matas Natur 2-i-1 rensemælk 200 ml Ca 70 kr

Neutral Face Wash Uden parfume ca 50 kr for 150 ml

Aleo gentle facial wash fra body shop uden parfume ca 95 kr for 150 ml

Aloe Calming facial cleancer fra body shop ca 95 kr for 200 ml

 

Creme eller solcreme med minimum spf 15:

Har du combination hud der eksempelvis er fedte i T zonen og tør på kinderne, kan det være en god ide at påføre en federe solcreme på de tørrere områder, mens de fedtede områder påføres en lettere solcreme.

Du kan også påføre en vegetabilsk olie eller lotion/creme, på de tørre områder, for derefter at bruge en let solcreme over det hele. Det samme gælder om aftenen bare uden solfaktor selvfølgelig.

 

Aften

Rens:

Matas Natur 2-i-1 rensemælk 200 ml Ca 70 kr

Neutral Face Wash Uden parfume ca 50 kr for 150 ml

Aleo gentle facial wash fra body shop uden parfume ca 95 kr for 150 ml

Aloe Calming facial cleancer fra body shop ca 95 kr for 200 ml

 

Eksfolier med kemisk peeling:

Paulas Choice Skin Perfecting 1% BHA Gel

Paulas Choice Skin Perfecting 1% BHA Lotion

Paulas Choice Skin Perfecting 2% BHA Lotion Ca 250 kr for 100 ml

Clinique Clarifying lotion mild Indeholder 0,5 % BHA syre 180 kr for 200 ml

 

Påfør huden Antiinflammatoriske ingredienser,

Celle reparerende ingredienser

Antioxidanter

Celle kommunikeerne ingredienser

I form af let lotion, gel, serum eller creme

Paulas Choice Earth Sourced Antioxidant-Enriched Natural Moisturizer Ca 200 kr

Er der områder der er lidt tørre kan du med fordel bruge en god vegetabilsk olie, som eksempelvis. Argan, oliven, mandel, eller hybenkerne olie

 

Tør hud

Morgen

Rens:

Decubal shower & bath oil ca 54 kr for 200 ml

Aloe Calming facial cleancer fra body shop ca 95 kr for 200 ml

Liquid Facial Soap Extra Mild fra clinique ca 180 kr for 200 ml

Hydrating Cleanser fra cerave ca 160 kr for 350 ml på ebay med fragt.

Tilfør ekstra fugt/fedt: et par dråber olivenolie, eller en god creme. Hvis solcremen ikke giver nok

 

Creme eller solcreme med minimum spf 15

The Bodyshop Aloe soothing moisture lotion ca 145 kr for 50

Danish skin care Moisturizer Dry Skin UV Protector ca 235kr

Clinique sun spf 30 body creme ca 215 kr Cremen kan sagtens bruges i ansigtet, faktisk er denne creme præsis den samme creme som Clinique sun spf 30 face creme, der også koster 215 kr men til gengæld inderholder den kun 50 ml. hvor body cremen indeholder 150 ml

Matas Ansigts sol creme spf 15 og 30 80 ml ca 70

 

Aften

Rens :

Decubal shower & bath oil ca 54 kr for 200 ml

Aloe Calming facial cleancer fra body shop ca 95 kr for 200 ml

Liquid Facial Soap Extra Mild fra clinique ca 180 kr for 200 ml

Hydrating Cleanser fra cerave ca 160 kr for 350 ml på ebay med fragt.

 

Eksfolier med kemisk peeling:

HTH the original universal creme med ca 5% AHA syre ca 40 kr for 100 ml

HTH original lotion med ca 5% AHA syre ca 50 kr for 200 ml

Avène Cleanance K med ca 6 % AHA syre ca 140 kr for 40 ml

Paulas Choice Skin Perfecting 2% BHA Lotion ca 250 kr for 100 ml

 

Påfør huden Antiinflammatoriske ingredienser,

Celle reparerende ingredienser

Antioxidanter

Celle kommunikeerne ingredienser

I form af let lotion, gel, serum eller creme

Decubal 2 in 1 face cream for men ca 100 kr for 50 ml

A-DERMA EXOMEGA Creme ca 60 kr for 50 ml på apoteket

Clinique Super Rescue Antioxidant Night Moisturizer, for dry to very dry Skin ca 350 kr for 50 ml

Matas natcreme den lyserøde 80 ml ca 60 kr

Paulas choice Skin Recovery Super Antioxidant Concentrate Serum 270 kr for 30 ml

Paulas Choice Earth Sourced Antioxidant-Enriched Natural Moisturizer Ca 200 kr

 

Ønsker man at påføre en toner skal det ske som det første efter renseproduktet. Olier serumer, og cremer skal altid på efter den kemiske peeling.

 

Håber at dette forslag kunne hjælpe, Det behøves ikke være de produkter som står oven over som skal bruges de er kun forslag: I meget velkommen til at skrive, hvis i har nogle spørgsmål

Tilslut. Husk de 3 vigtiste regler for en god hudpleje

1. Solcreme altid

2. Undgå irriterende ingredienser som æteriske olier = ( parfume ) og alkohol.

3. Vær blid og lyt til din hud. Kemisk peeling, A vitamin og rens er godt for huden, men lad være med at overdrive.

God dag M.V.H Henrik. Stifter af Theangrybeautynerd.dk