The-Green-Factory-forsiden

Der findes så mange produkter med så mange navne derude. Jeg ved at der er mange af jer, som er forvirrede over hvad de forskellige produkterne enlig er godt for, og hvilken rækkefølge du bør bruge dem i, for at få de bedste resultater. Det vil jeg nu prøve at rode bod på

1. Ansigtsrens

 

En ansigtrens bruges for at fjerne overskydende olie og skidt fra huden. Når huden er ren, kan den bedre optage de produkter som du smøre på den.

Der findes forskellige typer af ansigtrens. De mest almindelige former for rens, er en lotion rens, som tit består af forskellige olier, og en gel rens som skummer når den bliver våd. Hvad du fortrækker er helt op til dig. Men for det meste fortrækker dem med tør hud, lotion formen, mens dem med mere fedtet hud, fortrækker et produkt der skummer lidt.

Husk Uanset hudtype, skal et renseprodukt være blidt, ikke irritere eller brænde øjenparti samt rengøre ansigtet uden at efterlade det fedtet eller tørt.

Husk også at med rens er det individuelt fra person til person hvor tit du renser. Ønsker du kun at rense en gang dagligt skal det være om aftenen, da dit ansigt om dagen vil blive udsat for langt mere snavs og bakterier end når du ligger i din seng. Mange bruger tit også solcreme og makeup, som ikke er det bedste for huden når du sover.

 

2. Toner/ skin tonic

Det her er en af de svære kategorier at forklare fordi der er så mange myter og historier om hvad en toner er og hvad den kan. Hvad er en toner enlig og hvad skal du bruge den til? Helt simpelt og enkelt forklaret med små undtagelser, så er en toner bare en creme tilsat mere vand så den er mere flydende. En god toner skal dog stadig indeholde alle de gode ingredienser som cremer gør i form af antioxidanter, celle reparerende ingredienser og celle kommunikeerne ingredienser. Dog vil en toner ikke indeholde så mange fedt og fugtstoffer som en creme vil, hvilket er super godt for dig med fedtet hud, da flere fedtstoffer bare vil gøre din hud endnu mere fedtet. Så har du meget fedtet hud kan en god toner være det eneste, som din hud har brug for. Hvad så med dig som har tør hud, kan du ikke bruge en toner. Jo det kan du selvfølgelig godt. Jeg har selv meget tør hud og har derfor valgt en toner som værende min kilde til antioxidanter og hudforyngende ingredienser, da mine cremer er ret basale og ikke indeholder andet en standart fugtighedsingredienser.

Her er tre gode råd om en toner

1. En toner og en skin tonic er det samme, forskellen er for det meste bare at en skin tonic kommer i en sprayflaske, så man kan spraye det på huden.

2. En toner/ skin tonic kan som mange tror, ikke lukke porre i huden. Hvis de kunne det ville ingen jo have porre, og hvorfor skulle man så kunne købe makeup specielt designet til at maskere porre i huden, hvis man bare kunne smøre noget tryllevand i ansigtet og få dem til at forsvinde.

3. En toner/ skin tonic behøves ikke at blive påført et stykke vat først. Jeg hælder altid bare lidt ud i mine hænder, da jeg derved bruger mindre af produktet. Hør mere om toneren lige her.

 

3. Kemisk peeling

Kemisk peeling forgår ved at du påfører huden en gel eller creme der ved hjælp af noget syre, fjerner de døde hudceller. Et kemisk peeling produkt bruges til at fjerne døde hudceller nænsom fra huden så den fremstå mere jævn og frisk. Peeling kan også hjælpe på bumser og urenhedder. Kemisk peeling produkter kan bruges 1–2 gange dagligt eller et par gange om ugen. Her må man eksperimentere lidt selv. Pas dog på ikke at overdrive!

Tegn på over-eksfoliering: rødme, røde pletter, irritation, og tørhed.

Kemisk peeling produkter skal altid lægges på før creme, olie eller serum. Produktet skal ikke vaskes af. 

Et kemisk peeling produkt kan både komme i form af creme, lotion, serum konsistens eller flydende form, ligesom en toner.

Læs mere om kemisk peeling lige her.

 

4. Serum

Et serum er enlig bare en ansigtscreme i tyndere udgave. Et serum skal også indeholde alle de gode ting som en ansigtscreme og toner skal. Antioxidanter, celle reparerende ingredienser (skin-identificer ingredients) og celle kommunikeerne ingredienser. Få serumer indeholder dog højere mægter hudguf end normale cremer. For dem med fedtet hud kan et serum være en rigtig god ide at bruge i stedet for sin ansigtscreme om natten, da de fleste cremer godt kan være for lidt for fede. Et serum kan også bruges hvis du vil give din hud lidt extra guf sammen med din creme.

 

 

5. Fugtighedscremer dag vs nat

Fugtighedscremer er designet for at give huden den rette mængde fugt og fedt. Har du tør hud bør du kigge efter en lotion eller fed creme. Har du fedtet hud bør du kigge efter en tynd lotion, gel elle et serumagtigt produkt. Den største forskel på dag og natcremen er at dagcremen skal indeholde solbeskyttelse.

Den rækkefølge som jeg har lavet her er den jeg ville bruge, men det er ikke en regel. De to eneste regler der er, er at kemisk peeling skal altid komme før creme, lotion, olie eller serum. Bruger du toner skal den på som det første efter en rens. Den anden regel er at solcreme eller creme mod solfaktor altid skal komme til sidst. Du må aldrig blande din creme, lotion eller serum sammen med din solcreme i hænderne, eller smøre din creme oven på din solcreme. Gør du det ødelægger du filtret i din solcreme så den ikke beskytter så godt som den kan. Tilgengæld må du gerne blande din creme med dit serum, eller olie hvis du ønsker det. Læs mere om solbeskyttelse  her.

 

6. Ansigtsolier

Ansigtsolien er et af de produkter som er blevet meget omtalt her de sidste par år. En ansigtsolie kan være rigtig fin hvis du har tør hud. Om du påføre den før din serum/creme, sammen med din serum/creme, alene eller efter din serum eller creme er helt op til dig. Der findes mange varianter af ansigts olier derude, fælles for dem alle er at langt de fleste bare er gode planteolier som oliven, avocado, sesam og solsikke olie blandet sammen i en lille flaske til 299kr hvilket er meget dyrt for almindelige planteolier. Mange af de olier indeholder også rigtig meget parfume hvilket aldrig er godt for huden. Der findes også producenter som heldigvis blander lidt hudguf i deres olier, som blandtandet A, C, og E vitamin så du får lidt mere end bare en planteolie. Fra Paulas Choice er der deres SKIN RECOVERY SUPER ANTIOXIDANT CONCENTRATE SERUM WITH RETINOL, som udover A vitamin også indeholder både kamille, E og C vitamin samt grøn te. Hos Beaute Pacifique har man valgt at blande squalane, vindruekerneolie, Resveratrol og E vitamin, til en kraftfuld antioxidant bombe. Serumet kalder de for
 SERUM PARADOXE.

Har du aldrig prøvet en ansigts olie før, og Ved du ikke rigtigt om det med olie er noget for dig, så brug bare en ganske almindelig mandel, solsikke, abrikoskerne, hybenkerne eller kokosolie, som du har stående i skabet der hjemme først. Matas babyolie er også en rigtig fin olie til dit ansigt eller krop. Faktisk er det den olie i matas som er bedst fordi den ikke indeholder parfume, er billig, samt indeholdet af økologisk jojobaolie og abrikoskerneolie er i top. Man kan også rense sit ansigt med en olie. Læs mere om det her.

 

Skal man bruge alle disse produkter for at få en pænere hud, tænker du nok. Nej for de fleste af jer vil en rens, et AHA eller BHA plus en creme med solfaktor plus en uden være rigeligt. Serum, skin tonic, olier og special produkter, er produkter som kan bruges hvis ekstra behandling er nødvendig for dig.

Skulle i derude have nogle spørgsmål, så fyr bare løs.

M.V.H. Henrik