Vidste du det om Estee Lauder?

Æteriske olier

De dufter så dejligt de der æteriske olier, og de har så mange gode egenskaber. De kan hele reparere, klare bumser, hudorme og rødme, ja der er næsten ingen grænse for hvad de kan.

De æteriske olier er et vidundermiddel i hudpleje. Også selv om du har allergi, kan du bruge dem for de er jo så naturlige.

Det siger producenterne i hvert fald. Men hvis man tager et kig på de videnskablige beviser der er, så er historien en helt anden, og meget mere skræmmene. Faktisk skriver astma allergiforbund at æteriske olier er en af de største årsager til allergi her hjemme.

Forskning har vist at æteriske olier er skidt for huden. De har ingen gode ting at tilbyde huden, over hovedet. De er i hudpleje for at dufte og intet andet. De kan ikke hele, reparer fjerne rødme eller arkne (bumser.) De kan dufte og intet andet, men duft er ikke hudpleje.

Forskning har vist at duft i hudpleje irritere huden. Også selv om du ikke kan se det, sker der stadig skade under huden.

Skaderne kan være colageen nedbrydelse, celle skader, celle drab og fremprovokering af bumser. Skader som gør at huden heler langsommere.

Extra info: Æteriske olier har antiinflammatoriske egenskaber. Men det har mange andre ingredienser så som Grøn te, og aloe vera også. Bare uden de negative følger.

sources : Paula Begoun/ the cosmitic cop, acta dermato-venereology 2007 volume 87 issue 4, pages 312-316

Her er hvad Astma allergiforbund skriver om æteriske olier

Syntetisk eller naturlig duft?

Æteriske olier er koncentrerede, flygtige olier udvundet af planter. Syntetisk parfume er kemisk fremstillet. Begge dele er parfumestoffer og kan give allergi. Du kan hverken dufte eller læse dig til, om det er den ene eller den anden slags duft, medmindre producenten direkte skriver fx naturlige æteriske olier på etiketten.

Eksempler på æteriske olier, der også er parfume:

  • Evernia Prunastri (Oakmoss/ Egemos ekstrakt) – hyppigste årsag til parfumeallergi
  • Evernia Furfuracea (træmos ekstrakt)
  • Citronellol
  • Limonene
  • Cinnamal

Alle parfumer kan bestå af flere hundrede stoffer. De syntetiske parfumestoffer er ofte bedre testet end de æteriske olier. For de naturlige parfumer kender man ikke altid det præcise indhold. Derfor risikerer man lettere, at der er allergifremkaldende stoffer i.”

Hvis du vil læse hele artiklen så klik på linket her.

http://www.astma-allergi.dk/search?p_auth=HnY6J84i…

Hvad syntes du om æteriske olier i hudplejeprodukter?

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vidste du det om Estee Lauder?