Du bliver snydt!

Jo højre spf, desto højre beskyttelse?

sun__solen_683672m

Sommeren er over os, så jeg syntes, at det var det rette tidspunkt at bringe snakken om spf på banen.

Jeg vil til hver en tid sige, at man bør bruge en creme med min spf 15 hver dag året rundt. Faktisk er man i USA begyndt at anbefalde min spf 30, fordi de fleste ikke bruger nok creme, til at få den fulde beskyttelse.

Men hvad betyder det der spf enlig. Mange tror at jo højre spf desto højre beskyttelse. Men forskellen på spf 15 og spf 30 er faktisk ikke på mere end et par procenter.

En SPF 15 vil beskytte mod ca 95 % af solens skadelige UVB-stråler og en SPF 30 beskytter ca 97 %. Du kan godt bruge solcreme med højre spf, men den beskytter ikke bedre blot længere.

Kilde: http://www.danishskincare.dk/hudpleje_guides/solbeskyttelse_solcreme_solfilter/

Det som spf tallet fortæller dig er hvor mange minutter du kan opholde dig i solen før du bliver forbrændt. Lad os sige at du er meget lys og derved ikke kan opholde dig i solen mere end 10 minutter, før du bliver rød. Dette er vel og mærke uden en sol creme. Du påføre nu en solcreme med spf 20. Du ganger så spf tallet med den tid du kan tåle at opholde dig uden solcreme. Så får du hvor længe din sol creme virker inden du skal påføre den igen. I det tilfælde her er det 200 min. (10 X 20 ) Hvis nu du er lidt mørkere og kan holde ca 20 min, hedder regnestykket så 20 X 20, og din solcreme kan holde ca 400 minutter.

Dette gælder selvfølgelig ikke hvis du opretholder dig i direkte sol, så er du nød til at påføre mere efter ca 2 – 3 timer, uanset hvor højt faktor tallet er. Har du været ude at svømme, så holder din solcreme kun mellem 40 – 80 minutter alt efter hvor vandfast den er. Lad mig lige tilføje at lige meget hvor meget firmarene påstår at deres solcremer er vandafvisende, så skal du påføre ny solcreme efter du har været i vandet eller svedt rigtig meget, for at få den fulde beskyttelse.

Husk også, at selvom du har solcreme på skal du ikke ligge og stege. Den brune farve din hud får er måske super flot men på ingen måde sund. Dine celler er nu efter din hud er blevet brun, skadet, og du vil se resultaterne om 10 år eller mere, i form af pigmentpletter, rynker, og ujævn hudtone. 🙁

Husk også at Spf tallet gælder kun for UVB stålerne og ikke for de farlige UVA stråler, så det er vigtigt at sikker dig, at din solcreme både indeholder  UVA og UVB beskyttelse. De active ingredienser der skal være i en solcreme for at den giver den rette UVA beskyttelse er:

Avonenzone ( også kaldt Parsol 1789 eller butyl methoxydibenzoylmethane) Titanium dioxide, Tinosorb S (Også kaldt bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine) eller Tinosorb M (Også kaldt methylene bis-benzotriazolyl tetramethylbutylphenol)— Zink oxid

Du kan læse meget mere om UVA og UVB stråler her


Bruger du solcreme hver dag?

3

 • Christina

  Jeg bruger – desværre!! – ikke solcreme hverdag. Jeg synes det er svært at finde en god og mild solcreme som ikke er fyldt med parabener, parfume osv.. I dag brugte jeg Matas’ ansigtssolcreme til ansigtet, som er meget fin. Den gør dog min hud lidt fedtet at se på. Har du nogle solcremer du kan anbefale (til ansigtet) som er milde og uden parfume? 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • theangrybeautynerd1359055469082

   Hej christina, nu ved jeg jo ikke hvilken hudtype du har så jeg har lige nogle forskellige forslag her.

   Til fedtet hud
    
   Peter Thomas Roth Uber-Dry Sunscreen SPF 30 ca 150 kr for 118 ml føles virkelig som at have intet på. Den indeholder også en smule antioxidanter i form af A,C,E og så er den fri for parfume
    
   Til normal combination hud
    
   Cerave am lotion spf 30, fyldt med gode hud identiske ingredienser. Uden parfume ca 120 kr for 88 ml på ebay
    
   Til tør hud
    
   Clinique sun spf 30 body creme uden parfume ca 215 kr. Cremen kan sagtens bruges i ansigtet, faktisk er denne cream præsis den samme cream som Clinique sun spf 30 face cream, der også koster 215 kr men til gengæld inderholder den kun 50 ml. Hvor body cremen indeholder 150 ml, Denne cream er fyldt med antioxidanter som beskytter huden lidt extra.

   Jeg bruger selv den øverste da den virkelig føles som at hav intet på. Den giver ikke rigtig noget fugt så hvis du har tør hud skal du nok hav noget under. Det er svært at finde netop den solcreme som passer til en. Jeg har også en masse forslag på min gode produkter liste, så kan du jo skrive ned og finde prøver på dem i din nærmeste butik. Alle produkterne på listen indeholder ingredienser, som  publiceret forskning, har vist hjælper huden. Irriterende ingredienser som alkohol, parfume og æteriske olier må ikke være tilstede, eller kun i meget små mægter.
   Du skriver du gerne vil undgå parabener til det kan jeg sige at ifølge forskning er parabener stadig blandt de bedst kendte og sikreste konserveringsmidler vi endnu kender. Læs evt det her.

   http://www.astma-allergi.dk/vimener/parabener

   http://pudderdaaserne.dk/2012/11/11/konserveringsmidler-parabenefri-men-hvad-er-der-sa-i-stedet/
   Helt fantastisk artikel om, hvis der ikke er parabener i hvad er der så i ???

   http://www.danishskincare.dk/hudpleje_guides/parabener_hudplejeprodukter/

   Håber det hjalp ellers ved jeg at pudderdåserne også har nogle rigtig gode bud på solcremer, som jeg ikke lige har nået at få med på min liste. Rigtig god dag 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • theangrybeautynerd1359055469082

   Glemte lige. skriv enlig hvis der er noget du ikke forstår eller har andre spørgsmål. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Du bliver snydt!