Fysiske vs. kemiske solfiltre

Tre pleje-perler fra Matas

400578.501

 

Jeg høre så tit folk sige, at de ikke køber matas produkter fordi det bare er noget billigt lort. Noget af det første jeg lærte, da jeg begynde at pille lidt i hudplejebranchens fine klansbillede, var at pris på ingen måde hang sammen med kvalitet. Der findes både gode og dårlige produkter fra begge lejre. Det eneste som fortæller dig om et produkt er godt eller skidt er ingredienslisten og konsistensen på produktet. Konsistensen fortæller om produktet er lavet til din hudtype, har du eksempelvis fedtet hud skal man helst bruge toner, geler, serumer eller meget tynde lotions. Har du tør hud skal man kigge efter lotions og tykkere cremer.

Ingredienslisten fortæller dig om produktet indeholder vitaminer, som huden vil få glæde af.

Når jeg anbefaler produkter, er jeg er ligeglad hvilkent navn produktet bære, eller hvor Billigt/dyrt det er. Alle produkter bliver anbefalet udfra samme kriterier, som er.

Produktet skal være mildt, så Irriterende ingredienser som alkohol, parfume og æteriske olier må ikke være tilstede, eller kun i meget små mægter.

 

Produktet skal altid indeholde:
Antiinflammatoriske ingredienser Kan eksempelvis være Aloe vera, Kakaosmør eller kamille.

Antioxidanter (som beskytter huden) kan eksempelvis være. Grøn te, olivenolie, vitamin E eller C.

Celle reparerende ingredienser (skin-identical ingredients) (som reparere huden) Kan eksempelvis være Glycerin Ceramide 1,2,3,4,5,6 eller Cholesterol.

Celle kommunikeerne ingredienser. (får cellerne til at arbejde hurtigere og opfører sig yngre.) Kan eksempelvis være A vitamin, B3 vitamin eller peptides. Alle ingredienser som publiceret forskning, har vist hjælper huden.

Hvis et produkt ikke indeholder nogle af disse ting, er det som at spise en vitaminpille uden vitaminer. Produktet vil muligvis give lidt fugt plus føles og dufte lækkert, men det vil aldrig kunne beskytte eller reparere din hud

 

Her kommer 3 produkter fra matas, som alle indeholder det som vores hud har brug for.

 

1. Matas Rensemousse 150 ml

Denne rens gør det den skal, renser ansigtet uden at irritere det med nogle milde vaskekrativer. Den indeholder også peptide, A vitamin, E vitamin og creatine. Disse ingredienser er rigtig gode for din hud men i en rens, er de stort set ligegyldige da man jo ikke skal rense mere en 10 – 30 sek, og det er alt for lidt tid til at ingredienserne kan nå at virke på din hud. Men da man jo ikke ser ud til at skulle betale ekstra for dem er det da fint de er i. Produktet vil være velegnet til folk med let tør normal kombineret fedtet hud. Prisen er ca 60 kr for 150 ml. Eneste minus er at den indeholder parfume, ikke meget men parfume er ikke hudpleje. Vil du ikke have parfume kan jeg anbefalde Neutral Face Wash Uden parfume ca 80 kr for 150 ml. Eller Aleo gentle facial wash fra body shop uden parfume ca 95 kr for 150 ml. Begge gør de det samme renser ansigtet uden at irritere og udtørre.

2. Matas Natcreme til tør/sart hud 80 ml

Matas lyserøde natcreme indeholder rigtig mange gode ingredienser som eksempelvis:

sheabutter = Antioxidant

E vitamin = Antioxidant

Glycerin = celle reparerende ingrediens

Ceramide 3 = celle reparerende ingrediens

Kamille = Antioxidant

Det er en meget imponerende ingrediensliste matas stiller op med her og alle ingredienserne har virkelig god dokumentation på at hjælpe huden med at heale og reparere sig selv. Eneste minus er igen at matas ikke har valgt at lave en parfumefri version, da parfume ikke er hudpleje. Cremen føles rig og dejlig luxuriøse, det er en creme til tør hud så har du fedtet hud skal du kigge dig om efter andre produkter. Du finder en masse forslag på min gode produkter liste, hvor alle produkterne indeholder ingredienser som har videnskablig dokumentation for at hjælpe huden. 

3. Plasir 3in1 serum

Det sidste produkt er også et helt nyt et af slagsen fra matases eget såkaldte luksus mærke Plasir. Indtil videre har jeg ikke kunne se hvad den store luksus har bestået i, med mindre jeg tænker på prisen. Bevares der bliver da brugt nogle fine ingredienser i produkterne, men overordnet er der alt for mange fejl de skal have rette før jeg vil kalde det luksus for huden. For det første er der parfume i næsten hele serien, samt farvestoffer. De ting har intet med hudpleje og luksus at gøre snare tværtimod. Udover det kommer næsten alle produkterne også i krukker, hvilket er uhygiejnisk, og gør at vitaminerne i cremen lynhurtig mester deres kræfter. Læs mere her. Se video her. 

Måske kan matas godt selv se problemerne, for det sidste og nyeste produkt i serien 3in1 serum gør op med alle børnesygdommene. Det er pakket lufttæt i pumpe. Fri for parfume. Samt virkelig lækkert formuleret Det inderholder så meget hudguf at man ikke skulle tro det kun koster 150 kr. Serumet indeholder

Glycerin = celle raparerende ingrediens 

squalanes, samme olie som vi har i huden

Peptide = Celle kommunikeerne ingrediens

Ceramide 3 = celle reparerende ingrediens

3 forskellige slags hyaluronsyre = celle reparerende ingrediens hjælper med at binde fugten i huden

sambucus nigra blomster extract = antioxidant

E vitamin = antioxidant

Serumet har en virkelig tynd, tynd lotion form og vil derfor passe til de fleste hudtyper undtagen meget fedtet. Serumet vil med alle de gode dokumenterede ingredienser faktisk hav en chance for at gøre det matas skriver på pakken, som at minimere fine linjer, rynker og stimulere colagenet i huden. Dette gøres selvfølgelig kun hvis man bruger produktet flittigt 1 – 2 gange dagligt efterfulgt af en creme med solfaktor eller solcreme med min spf 15 der både beskytter mod UVA/UVB strålerne hver dag året rundt. Læs mere om hvorfor solbeskyttelse er så vigtigt her.

Har du prøvet produkterne, eller hvad bruger du selv?

M.V.H. Henrik stifter af The Angry Beauty Nerd

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fysiske vs. kemiske solfiltre