Et kig på Matas

Månedens ingrediens: Hyaluronsyre

water splash frozen

Månedens ingrediens omhandler en ingrediens, som enten kan være god eller dårlig for huden. Det kan også være en ingrediens som der bliver talt meget om, eller som er blevet lidt glemt. Jeg vil skrive om ingrediensen ud fra publiceret forskning og fortælle dig om det er en god, dårlig, eller bare en ligegyldig, ingrediens, som hudpleje firmarene har gjort til en stjerne. Uden dokumentation.

Hyaluronsyre er en ingrediens som der bliver talt rigtig meget om for tiden, men hvad gør den enlig for vores hud.

Hyaluronsyre er en ingrediens som går under betegnelsen skin-identical ingredients, på dansk kaldet hudidentisk ingrediens. Som navnet antyder er det en ingrediens vi har i huden i forvejen, men som vi bliver ældre og når solen har ramt vores hud tilstrækkelig mange gange, begynder vores celler at miste deres enegi. Hyaluronsyre har den dejlige egenskab at det kan hjælpe huden og dens celler med at suge vand og fugt til sig, hvilket især kan være godt hvis man har dehydreret hud.

Hyaluronsyre findes blandtandet også i restylane, og rigtig mange firmaer kan godt give os forbrugere den opfattelse, af at deres cremer som indeholder hyaluronsyre, kan give den samme effekt på rynker, som når man får sprøjtet det ind i huden. Dette er selvfølgelig ikke tilfældet, men det lyder da godt 🙂

Husk at selvom hyaluronsyre er en god ingrediens er den kedelig alene. Hvad jeg mener med det er at ligsom din kost skal være fyldt med forskellige ting, som hjælper din krop og hud med at holde sig sund, så skal din hudpleje også indeholde mange forskellige ingredienser. En ingrediens kan ikke klare alle problemerne alene.

Eksempler på gode produkter med hyaluronsyre:

– Plasir 3in1 serum ca 150 kr for 30 ml uden parfume

– Sebamed Moisture gel 80 kr. for 50 ml.

– MAC Prep+Prime Moisture Infusion Sérum Hydratant

– Paulas choice RESIST Ultra-Light Super Antioxidant Concentrate Serum ca 200 kr

– Paulas choice Skin Balancing Pore-Reducing Toner ca 200 kr

– Paulas choice Earth Sourced Purely Natural Refreshing Toner ca 200 kr

– Paulas choice Skin Recovery Enriched Calming Toner ca 200 kr

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et kig på Matas