Kan man bruge bodylotion i ansigtet?

Et kig på Clinique

pic2

Clinique høre under Estee Lauder koncernen og har eksisteret siden 1968. Clinique er en af de få store mærker som har valgt at satse på produkter helt uden parfume.

I mine øjne er clinique virkelig et mærke man bør holde øje med hvis man ønsker noget af det bedste til ens hud. Rigtig mange af deres produkter er af høj klasse og indeholde høje mængder af

– Antiinflammatoriske ingredienser: Kan eksempelvis være Aloe vera, Kakaosmør eller kamille.

– Antioxidanter: (som beskytter huden) kan eksempelvis være. Grøn te, olivenolie, vitamin E eller C.

– Celle reparerende ingredienser: (skin-identical ingredients) (som reparere huden) Kan eksempelvis være Glycerin Ceramide 1,2,3 eller Cholesterol.

– Celle kommunikeerne ingredienser: (får cellerne til at arbejde hurtigere og opfører sig yngre.) Kan eksempelvis være A vitamin, B3 vitamin eller peptides.

Hvad enten man snakker serum eller cremer så indeholder clinique’s produkter tit noget af det bedste som du kan tilbyde din hud.

Når vi snakker solprodukter er clinique også et af de gode mærker at kigge efter, da de så vidt jeg ved, altid levere solprodukter med ingredienser, som sikre en stabil UVA/UVB beskyttelse. Læs mere her https://theangrybeautynerd.bloggersdelight.dk/2013/01/pas-pa-solen/

Dog er alt i clinique’s store verden af kosmetik ikke lige vellykket. Tit er deres reklamer meget overdrevende. Det nyeste eksempel er deres nye smart serum, som rigtig nok er et super fint serum fyldt til randen med hud guf. Hvad der irritere mig er at clinique vælger at sælge dette serum på at det kan tænke, så når du bruger serumet vil det automatisk bruge flere af de gode ingredienser lige præsic der hvor din hud er ekstra udsat. Det er i mine øje noget reklame fnidder, for at prøve at sælge dette serum som mere specielt end så mange andre gode serumer. Der findes altså ikke et serum som hvis det smøres i hele ansigtet, kan sige til ingredienserne på min venstre kind at det er bedre at de hopper over på min højre kind da den har brug for lidt mere behandling der. Det ville svare til at jeg havde et rødt mærke på hagen og så smurte serumet i panden. Hvis serumet så kunne tænke ville det så lige pludselig kunne kravle fra panden og ned til mit røde mærke på hagen. I don´t think so 🙂

Et andet stort problem er også at mange af deres dejlige cremer tit kommer i dårlig/forkert emballage, de kommer nemlig i krukker, hvilket vil sige at mange af de skrøbelige antioxidanter som E vitamin, shea butter, C vitamin, peptide og mange af de andre gode antioxidanter, oxidere når de ser lys og luft, de ingredienser vil derved ikke kunne yde huden deres beskyttende kræft, som de ville have kunnet, hvis de var kommet i lys og lufttætte emballager.

En anden ting der undre mig er at clinique stadig holder fast i deres grimme gule barsæber. Man har for længst fundet ud af bedre altavnativer, som er mere hygiejniske, og som ikke udtørre og tilstopper porerne som barsæber tit gør.

Clinique har også en del problemer med deres tre trins system. En del af deres renseprodukter har store problemer. Selvom der er gode og milde renseprodukter i deres sortiment, som eksempelvis

– Liquid Facial Soap Extra Mild fra clinique

– REDNESS SOLUTIONS SOOTHING CLEANSER

– TAKE THE DAY OFF CLEANSING BALM

– TAKE THE DAY OFF CLEANSING Milk

Har Clinique også alt for mange dårlige renseprodukter, der enten indeholder for skrappe vaskeaktiver (som kan udtørre huden) og/eller pebermynte eller mentol som irritere huden på celleplan.

De to gule cremer til henholdvis kombineret og tør hud er ganske vist blevet opdateret så de ikke længere bare er standart fugtighedscremer, men prisen på dem er stadig for høj i forhold til hvad man får af ingredienser. Noget andet der også bliver ved med at irritere mig, er Clinique´s evindelige snak om at de to cremer forbereder huden på en helt bestemt måde, så andre cremer bedre kan trænge ind og virke. Det er altså noget sludder, og du kan i øvrigt sagtens bruge cremerne alene hvis du ikke føler din hud har behov for mere fugt. Sandheden om de gule cremer er i bund og grund bare, at de er nogle fine cremer med lidt fine ingredienser, som er farvet gule.

Det sidste problem i clinique’s tre trins system er deres Clarifying lotion´s. Ideen med Clinique’s Clarifying Lotion serie er ellers rigtig god. Alle produkterne indeholder en form for syre som kaldes salicylsyre også kaldet BHA. Det gode ved denne syre er at den som den eneste af sin slags, kan eksfolier og penetrere igennem hudens porre, og rense dem for fedt og olie så vi ikke ser så mange bumser og hudorme. De forskellige lotion´s kommer så med forskellige koncentrationer af denne syre på henholdvis 0,5 – 2%, samt en ph værdi på mellem 3 – 4, som gør at syren ikke bliver inaktiv eller for irriterende på huden, hvilket jo er rigtig godt. Desværre insistere Clinique stadig på at bruge en meget høj mængde alkohol i deres Clarifying lotion´s, hvilket er rigtig ærgerlig da alkohol i høje mængder aldrig er godt. Alkohol udtørre huden, skader colagenet og cellerne, og gør at huden har svære ved at hele sig selv. Dette videnskabeligt bevist, af uafhængige forskere rundt om i verden)

Kilde: Pudderdåserne, Danish skin care, og beautypedia. http://www.paulaschoice.com/cosmetic-ingredient-dictionary/definition/absorbent/alcohol

Sources: “Skin Care—From the Inside Out and Outside In,” Tufts Daily, April 1, 2002; eMedicine Journal, May 8, 2002, volume 3, number 5, www.emedicine.com; Cutis, February 2001, pages 25–27; Contact Dermatitis, January 1996, pages 12–16; and http://pubs.niaaa.nih.gov/publications/arh27-4/277-284.htm)

Når jeg skriver at clinique stadig holder fast ved brug af alkohol i deres Clarifying lotion´s er det fordi de førhen indeholdt acetone. Acetone er en meget skrap form for alkohol, som man kun bør anvende i hudpleje hvis man ønsker at fjerne neglelak. Det er virkelig trist at clinique stadig holder fast i brugen af alkohol, for uden det ville jeg ikke have tøvet et sekund med at anbefalde deres Clarifying Lotion til alle som ønskede et mildt eksfolierende produkt. Jeg tror dog ikke at der går mange år før Clinique udfaser alkoholen, da det ikke kun er mig som mener at det er skidt.

Clinique har heldigvis også lavet en alkohol fri version. Clarifying lotion mild hedder den. Med en koncentration på 0,5 % er dette et rigtig godt produkt at starte ud med, hvis man ikke har prøvet kemisk peeling før. Ønsker du en højere koncentration af salicylsyre kan et godt bud være dem fra Paulas Choice, Danish skin care, eller den helt nye fra Pudderdåserne. (Paulas Choice har en del at vælge imellem som alle er gode)

En sidste kritik må være at man har undladt at tilføje en ingrediensliste på hjemmesiden. Hvis man som firma mener at have det bedste af det bedste, så burde man ikke skamme sig over sine ingredienser og gemme dem væk.

Til trods for de lidt kritiske ord oven over, vil jeg gerne slå fast at Clinique stadig er et rigtig godt sted at handle. De fleste serumer og cremer er ef meget høj klasse, og deres solprodukter har de også helt styr over. Husk blot at være lidt opmærksom på hvad man får med hjem og ikke lytte alt for meget til de dygtige sælgere, som clinique har oplært lige dygtigt nok. Du kan hurtigt komme hjem med tre produkter mere end du enlig havde brug for, hvis du ikke er lidt vaks.

Har du spørgsmål eller måske kritik af denne artikel/side, så hold dig endelig ikke tilbage.

M.V.H. Henrik 🙂

1

  • Marianne Hylander Andreassen

    Tankevækkende at nogle anmelder deres tre trins system som en god og perfekt hudplejeserie????? Det har jeg virkelig fortrudt at have købt i tidernes morgen. Det førte kun problemer med sig.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kan man bruge bodylotion i ansigtet?