Det bliver ikke nemmere end Nutri Bullet

Kan man bruge bodylotion i ansigtet?

83816

I dag skal det handle om tør hud, rigtig tør hud. Der findes rigtig mange ansigtscremer til tør hud derude, men hvis man er ramt af virkelig tør hud kan det altså være svært at finde en som giver nok fugt og fedt. Grunde til dette er at når producenterne udvikler en creme til tør hud, prøver de jo selvfølgelig på at udvikle en creme som passer til så mange mennesker så muligt. For at ramme et så bredt publikum så muligt er man nød til at tænke på konsistensen på cremen. Bliver den for fedtet og fed, er der nemlig ikke mange som ønsker at købe den.

Derfor er mit råd til dem med meget tør hud, som mig selv at kigge efter body cremer. Jamen Body cremer, må jeg bruge dem i ansigtet tænker du nok, Ja det må du i hvert fald. De fleste bodycremer er bygget op på præsis samme måde som cremer til ansigtet. De indeholder bare ikke så tit, et lige så højt indhold af antioxidanter og celle reparerende ingredienser som de gode ansigtscremer gør. Ansigtscremerne er også tit lidt mere lækkert formuleret, og føles derfor lidt mere let og lækre på ansigts huden. Til gengæld indeholder rigtig mange body cremer et rigtig højt indehold af fedt og fugt, som er til stor hjælp hvis man lider af meget tør hud. Nogle bodycremer er også lidt langsommere om at trænge ind i huden end normale ansigtscremer. Men har du meget tør hud kan det være en god ide at have en creme som ikke lige trænger ind med det samme, så huden har lidt fedt at tære af igennem dagen. En anden god ting ved body lotion´s eller body butter´s, er at du får meget mere creme for dine penge. Hvis du lider af tør hud vil du også opleve at du måske er nød til at smøre et par gange gennem dagen for at holde på fugtigheden i huden. Dette føles knap så belastende at gøre hvis liter prisen på cremen er 20 gange billiger en den dyre ansigts creme, som du normalt ville bruger.

Jeg har selv i lang tid måtte finde alternativer til en normal ansigtscreme. I lang tid har jeg brugt Paulas Choice skin recovery mask, som har været den enste creme der kunne holde min tørhed nogenlunde væk. Men her de sidste 2 uger har jeg prøvet noget nyt, jeg er gået over til en crem med 10% carbamid. Det er en ganske normal creme hvor indeholdet af carbamid og glycerin er temmelig højt, men det har virkelig gjort godt for min hud som føles mindre tør end før. Den carbamid creme som jeg har brugt, har været en fra netto til en tyver for 200 ml. Cremen hedder careful 10% carbamid creme. Matas og apoteket laver også cremer med carbamid, og skulle du ikke bryde dig om dem som ansigtscremer, koster de jo heldigvis ikke så meget, og kan bruges på både krop og hænder. Carbamid kan godt svie lidt når du påføre det, men du bør på ingen måde opleve rødme eller længerevarende kløen, hvis det sker bør du stoppe med brugen eller finde en lavere koncentration. 10% er den højeste koncentration af carbamid som du bør bruge.

Det er også vigtigt for mig at sige at der er forskel på tør, rug hud og fugttør hud. Jeg lider af det sidste, så jeg kigger altid efter cremer med et højt indehold af fugtgivende ingredienser som glycerin, carbamid, aloe vera og hyaluronsyre, som alle er med til at suge fugt til sig. Har du mere rug hud, bør du kigge efter cremer med et højt fedt indhold, som blandtandet mineralolie/vaseline, olivenolie, kokosolie eller andre vegetabilske olier og ceramide, ingredienser som alle hjælper med at danne en beskyttende barriere rundt om huden. Læs mere her

Fælles for alle bodycremerne som du kunne være interesseret i, er stadig at irriterende ingredienser som parfume og høje mængder alkohol, ikke bør være tilstede. Matas og apoteket har en del gode bud men i får også et par bud af mig her.

– Decubal har rigtig mange gode bud med forskellige procenter på fedtindehold, alt efter hvor rug og tør din hud føles.

– A-DERMA EXOMEGA findes både i lotion, creme og balm, få en prøve og se hvad der passer dig bedst.

– Carbamid cremer fås både i matas og på apoteket.

– Matas baby creme eller lotion.

– Paulas Choice skin recovery mask

 

Lider du af ekstrem tør hud som skæller og slår revner kan fedtcremer være sidste vej inden lægen. Her kunne decubal eller locobase være et rigtig fint bud.

Til mere almindelig tør hud kan anbefales:

– Urtekram bodylotion. Glimrende creme med mange gode antioxidanter.

– Pudderdåsernes alt i en creme. Indeholder blandtandet shea butter og 1% niacinemide.

– Paulas choice bodylotion med et højt indhold af antioxidanter. Der findes også en version med vitamin A.

Hvis du finder at denne løsning med bodylotion fungere rigtig godt for dig, men stadig gerne ønsker at fylde din hud med en masse fine ingredienser som:

– Antiinflammatoriske ingredienser: Kan eksempelvis være Aloe vera, Kakaosmør eller kamille.

– Antioxidanter: (som beskytter huden) kan eksempelvis være. Grøn te, olivenolie, vitamin E eller C.

– Celle reparerende ingredienser: (skin-identical ingredients) (som reparere huden) Kan eksempelvis være Glycerin Ceramide 1,2,3 eller Cholesterol.

– Celle kommunikeerne ingredienser: (får cellerne til at arbejde hurtigere og opfører sig yngre.) Kan eksempelvis være A vitamin, B3 vitamin eller peptides.

Så kan du overveje at investere i et godt serum. Se min liste over gode serumer lige her.

 

Et andet godt bud til at komme den tørre hud til livs, kunne være at rense kun med olie, (Læs mere om det her. ) og droppe de lange bade da vand, især varmt vand er mega udtørrene for huden. 


Rigtig god dag M.V.H. Henrik

4

  • Jeanette

    Jeg døjer desværre med uren hud, som samtidig også er sensitiv (God kombi!), og i en periode skaldede min hud af nogle steder, og føltes tør i det. Jeg prøvede derfor bio oil, hvilket virkelig hjalp! Masserede en lille hænge ind om aftenen, og efter kort tid var min hud blød og “normal” igen. Så jeg kan anbefale bio oil til dem med tør hud. Tror især den vil være god til vinter 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • theangrybeautynerd

      Altid dejligt når man finder noget der virker 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Hej. Jeg har gennem 10 år brugt netop Carbamud cremen fra Netto ( carefull serien), men har ikke kunne finde den længe. Ved du om den evt er godt ud af produktion? Det er den eneste creme der virker for mig.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det bliver ikke nemmere end Nutri Bullet