Kan man overbehandle huden?

Kulde varme og prikken i huden

 

Hvor har jeg hørt det mange gange før, når folk siger:

Jeg har bare købt det bedste produkt, det føles så lækkert. Det prikker og køler bare så dejligt på min hud, så jeg ved bare det virker.”

Desværre er det bare ikke et tegn på produktet virker snare tværtimod.

Kulde, varme og prikken i huden, er ikke et tegn på at hudpleje virker men et tegn på at produkterne irritere huden.

Mange gange kommer denne fornemmelse når huden får påført produkter med ingredienser som, citrus, lemon, pebermynte, mentol, mint, eller alcohol. Alle ingredienser som forskning har vist irritere huden, og ødelægger dens naturlige helings proces. Så når huden får denne kølene, prikkene og stikkene fornemelse, fortæller dig den faktisk, at den vil have at du fjerner det du lige har påført den.

Tænk på hvis du lige havde spist noget, og så din mave begyndte at rumle og føles mærkelig. Ville du så også tænke, det er en god ting, nej vel.

Der er dog en undtagelse, angående produkter der prikker, og det er hvis produktet indeholder AHA eller BHA. Disse ingredienser er en form for kemisk peeling som blidt fjerner de døde hudceller. Hvis man ikke har prøvet det før kan det godt prikke lidt, de første minutter efter man har påført produktet. Denne prikken skal gerne høre op efter 1 – 2 uger. Hvis den ikke gør det, så stop med at bruge produktet, og prøv et andet produkt med en mindre koncentration.

Ekstra info:

Irritation af huden udløser stress i porernes nerveender, som igen stimulerer en stigning i olieproduktionen. Det vil med andre ord sige, at de produkter som du køber for at din hud ikke skal være så fedtet, faktisk gør at huden blive mere fedtet. Så derfor skal du altid behandle din hud med de blødeste fløjlshandsker 🙂


Bruger du produkter der køler og prikker ?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kan man overbehandle huden?