Månedens ingrediens: arganolie

Kan man smøre madolie på huden?

COLOURBOX29386971

 

Olie i madlavning er en fantastisk spise, men de gode olier kan også bruges, som smørrelse til den tørre hud. Der findes mange gode olier, som blandandet avokado, sesam, hyben, kokos, solsikke og vindruekerneolie, hvilken du vælger er helt op til dig, men fælles for dem alle er at de kan være en rigtig god hjælp i kampen mod tør hud. Du kan bruge olierne både på krop og ansigt, før eller efter din creme, eller bare alene. Du kan også blande olierne sammen hvis du vil være lidt kreativ. Olierne giver sådan set ikke fugt, men de hjælper huden med at holde bedre på fugten. Prøv at smøre et par dråber oven på din creme inden senge tid. Olien lægger nu oven på huden, og hjælper som et skjold huden med at bevare cremens fugt egenskaber, endnu bedre. Når du køber olierne er det vigtigt at de kommer i mørke flasker, fordi de antioxidanter der findes naturligt i olierne ikke tåler lys. Det er også vigtigt at olierne altid er koldpresset, da det bevare mest mulige vitaminer i olien. Eksempelvis er hybenkærne olie helt rød orange, med en nødde fiske agtig duft hvis den er koldpresset. Er den ikke det, vil den ingen farve og duft have, og vitaminerne er til dels forsvundet. Du kan også købe olier fra de forskellige firmaer. Desværre er de olier tit bare en blanding af gode vegetabilske olier (som du selv kan købe) blandet med en del parfume. Jeg har set små flasker med 30 ml til 300 kr hvor hovedingrediensen var solsikkeolie. Så hvis du køber fra et bestemt mærke skal du huske at se dig for.

Personligt bruger jeg selv økologisk olivenolie fra fakta 35 kr for 500 ml. Jeg bruger olien til at rense min hud med, da den er rig, fed og tyk. Den er dejlig at rense huden med, da den ikke bare forsvinder ind i huden, sådan at jeg lige får lov at arbejde med den.

Som rens har jeg brugt olier længe, men de har aldrig rigtig fungeret som en del af min pleje, hvor de bliver siddende på huden. Indtil nu. De sidste par uger har jeg brugt et par dråber af matas babyolie (indeholder økologisk jojoba og abrikoskerne olie) oven på min creme om aftenen, med god virkning. Jeg har nu bestilt en hybenkerne olie fra iherb.com. Af alle de olier som jeg har hørt mirakel historier om, er hybenkerne olie den olie som jeg tror mest på. Der er så vidt jeg ved, ingen gode studier som viser at hybenkerne olie skulle være en super olie. Men A og C vitaminer som findes i olien har massere af gode studier bag sig, og derfor vil jeg glæde mig til at prøve hybenkerne olie, som på papiret ser meget lovende ud 🙂

Bruger i olier, og hvilken og til hvad????

Rigtig god dag hilsen Henrik

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Månedens ingrediens: arganolie