Et kig på Nilens jord

Et kig på The Body Shop

 

95349m_m_l

Indehaveren Anita Roddick oppende den første butik i 1976 i England. Siden har brandet The body shop voksede sig kæmpe stort både i udlanet men også her hjemme i lille danmark går det rigtig godt. I 2006 lykkedes det L’Oreal at købe The body shop for omkring 7 mia kr. The boby shop er kendt for at sælge produkter, der er er bæredygtige både med hensyn til arbejdernes vilkår og miljøet. Derudover støtter Body Shop fattige producenter i den tredje verden.

 

Man kan godt få fornemmelsen af at produkterne hos the body shop kun er lavet af naturlige ingredienser, hvilket ikke er tilfældet da kæden både bruger naturlige og syntetiske ingredienser til at fremstille med. Dette er dog en god ting da begge dele har gode egenskaber for huden. Hvad der tilgengæld ikke er godt for huden, er den megen parfume som produkterne indeholder. Parfume lige meget om den er naturlig eller syntetisk spiller ingen rolle, da parfume er og bliver en irritations faktor for huden. Læs mere om parfume her. Et andet problem som mange produkter lider under er emballagen, rigtig mange af produkterne kommer i krukker hvilket vil sige at mange af de skrøbelige antioxidanter som E vitamin, shea butter, olivenolie, arganolie og mange af de andre gode antioxidanter, oxidere når de ser lys og luft, de ingredienser vil derved ikke kunne yde huden deres beskyttende kræft, som de ville have kunnet, hvis de var kommet i lys og lufttætte emballager.

 

The body shop har heller ikke nogle virkelig superprodukter i deres sortiment. De fleste produkter er bare standart produkter med standart ingredienser som du finder mange andre steder. Dog har de et par enkelte gode produkter som deres

 

– Aloe gentle facial wash

 

– Aloe Calming facial cleancer

 

– Aloe vera dagcreme med spf 15

 

– Aloe vera serum

 

De to rense gør hvad de skal, renser ansigtet uden at irritere og udtørre det, mens deres aloe vera dagcreme og serum er gode produkter til normal tør hud, dog uden at gå den ekstra mill for at være super gode. Indeholdet af antioxidanter, celle reparerende og celle kommunikerene ingredienser kunne sagtens have være højre)

 

Som i nok kan høre er jeg ikke helt i himlen, men det har altså også sine grunde. Hvis Body shop vil op og blande sig med de bedste hudpleje produkter, skal de tage sig sammen, og ligge alle de dårlige vaner på hylden. Den høje mængde parfume skal ud af produkterne. Emballagen skal ændres så ingredienserne holdes friske i længere tid. Dernæst er de også nød til at tilføje langt flere gode ingredienser som eksempelvis A vitamin, peptide, niacindemide, c vitamin og andre gode sager.

 

Deres linje til fedtet hud bør fuldstændig laves om. Serien er ikke mindre en en katastrofe for akne plaget hud. Høje mængder parfume og alkohol fylder mange af produkterne, hvilket aldrig kan hjælp akne. Tea tree oil som alle produkterne i serien indeholder, kan rigtig nok have en positiv virkning på akne, men slet ikke i de små mængder det kommer i her. Selv hvis tea tre kom i så høje mængder ca 5-10%% er der stadig forskning der viser at benzoyl peroxide er et bedre valg. For en god ordens skyld vil jeg lige tilføje at Body shops tea tree oil i den lille flaske, på ingen måde er ren tea tree oil, og sandsynligvis heller ikke nærmer sig de 5% tea tree koncentration.

 

The body shops produkter er fine produkter hvis du ønsker at dufte af noget, eller ønsker støtte gode formål. Men ønsker du at fikse hudproblemer der går lidt længere en bare lidt tør hud, ja så er der langt bedre og billige alternativer derude. Tjek evt. min gode produkter liste hvor alle produkterne på listen indeholder ingredienser, som publiceret forskning har vist hjælper huden. Irriterende ingredienser som alkohol, parfume og æteriske olier må ikke være til stede, eller kun i meget små mængder.

 

http://theangrybeautynerd.bloggersdelight.dk/gode-produkter-til-alle-ny/

 

M.V.H. Henrik

 

3

  • The Body Shop har bare aldrig rigtigt fanget mig, uden at jeg helt kan forklare hvorfor.
    Men som du selv er inde på, bør både parfume og alkohol være no-go i hudplejeprodukter, og det er i hvert fald en vigtig faktor for mig, når jeg vælger mine produkter. Jeg kunne heller ikke drømme om at købe et produkt i krukke, uanset hvor “lækkert” det ser ud, og jeg kommer aldrig til at forstå dem, der gider kaste penge ud af vinduet på dén konto!
    I øvrigt havde jeg en pudsig oplevelse i min lokale The Body Shop for nogle år siden.. jeg var på udkig efter en kabukibørste til min mineralfoundation, og jeg har stort kendskab til, hvordan en god pensel skal være bygget op. Jeg spurgte derfor The Body Shop-personalet, om deres børster er lavet med naturhår, syntetiske eller blandede. Det kunne de ikke svare på, men efter lange overvejelser ræsonnerede de sig frem til, at når nu The Body Shops øvrige produkter ikke er testet på dyr, så indeholder deres pensler nok heller ikke naturhår..! I mine øjne halter logikken temmelig meget i ræsonnementet, og jeg fik jo egentlig ikke noget endegyldigt svar på mit spørgsmål, så jeg handler (heller ikke) makeuppensler hos The Body Shop. 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • theangrybeautynerd

      Jeg ved desværre ikke rigtigt noget om pensler, men kan da kun give dig ret i alle de andre ting 🙂
      Jeg syntes dog det er fedt at man nu kan få deres cremedufte på parfume flasker. Så kan man jo bare spraye et lille pift på hvis man kan lide duften. Jeg har prøvet den med appelsin og syntes de virkede meget frisk 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Helt enig – dufte, vi selv kan vælge til og fra, er en genial ide! 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et kig på Nilens jord