Den magiske ingrediens

Skader du din hud?

images

 

Mange mennesker vil gøre rigtig meget for at få en flot og sund hud. Desværre er der også så mange myter derude der leder os i de forkerte retninger. Her kommer en lille liste med myter, som mange mennesker faktisk tror hjælper deres hud, men i stedet gør det modsatte. 🙁

Behandle altid din hud på den blideste måde.
 Derfor:

-Ingen parfume
.

-Ingen æteriske olier.


-Ingen skrub
.

-Drop Varmt og is koldt vand.


-vask aldrig ansigtet i mere end 10 – 30 sek. (Renser du med ren olie gælder reglen ikke. Læs mere her.)

-Lad være at dampe eller fryse huden.


-Dup altid ansigtet tørt i håndklædet, ikke knobe.

-Produkter må aldrig få din hud til at blive rød, klø eller føles tør.

-Undgå produkter der køler, varmer eller prikker når det bliver påført huden.

 

Jeg har selv gjort mange af de overståene ting. Enten vaskede jeg min hud i flere minutter, eller brugte produkter med højt indhold af parfume. Især de æteriske olier, som jeg troede på var så gode for huden, blev brugt meget. En god tur skrubbecremen, og nogle grove korn, var også altid et hit. Jeg gjorde det fordi jeg troede på at de var det som skulle til for at få en smuk og sund hud. Men jeg toog fejl 🙁  Hvis man ønsker en flot hud skal man holde op med at irritere den, og i stedet være blid ved huden.

Brug en solcreme hver dag, og fyld altid sin hud med:

Antiinflammatoriske ingredienser Kan eksempelvis være Aloe vera, Kakaosmør eller kamille.

Antioxidanter (som beskytter huden) kan eksempelvis være. Grøn te, olivenolie, vitamin E eller C.

Celle reparerende ingredienser (skin-identical ingredients) (som reparere huden) Kan eksempelvis være Glycerin Ceramide 1,2,3,4,5,6 eller Cholesterol.

Celle kommunikeerne ingredienser. (får cellerne til at arbejde hurtigere og opfører sig yngre.) Kan eksempelvis være A vitamin, B3 vitamin eller peptides.

Ligegyldig om det er en toner, ansigtscreme, eller serum. Så skal produktet indeholde en god potion af en eller flere af disse ingredienser, fordi det er dem som har videnskablig dokumentation for at virke, og reparere din hud 🙂

Du finder massere af de ingredienser i de produkter jeg anbefaler på min gode produkterliste. Irriterende ingredienser som alkohol, parfume og æteriske olier er ikke tilstede, eller kun i meget små mægter. https://theangrybeautynerd.bloggersdelight.dk/liste-med-gode-produkter-2/

Rigtig dejlig dag og fortsat god sommer.

M.V.H. Henrik stifter af The Angry Beauty Nerd

9

  • Livelovelife

    Super godt indlæg, har gjordt alle de ting, som man ikke skulle og har ikke vidst hvorfor at de ikke virkede. Kommer helt klart til at kunne bruge det.
    Du er en virkelig god blogger og det ville betyde meget hvis du ville gå ind og kigge på min blog:D

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • theangrybeautynerd

      Tak hvor er det dejligt at høre du kan bruge det til noget. Du er altid velkommen til at stille spørgsmål her eller i min brevkasse, hvis der er noget du vil spørge om.
      Jeg vil helt klart tjekke din blog ud. Rigtig god dag hilsen Henrik

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kathrine

    Tak for et godt indlæg 🙂
    Har selv været dum og har i mange år været lidt for god til at pille og kradse i min hud. Nu er den lidt hyper sensitiv i perioder, og slår ofte ud i røde plamager og/eller store cystiske urenheder… Derfor vil jeg gerne ud i noget hudpleje som ikke skader huden men plejer, plejer og beroliger! Vil lige kort beskrive min nuværende hudpleje:
    Har skiftet den skummende rens ud med olie (oliven eller kokos), og bruger p.t. en kombination af La Roche-Posays Cicaplast og hydraphase serien, iblandet lidt hybenkerne olie.. Men synes stadig min hud mangler lidt ekstra boost på de dårlige dage hvor jeg er ekstra stresset eller har været for aktiv med kaffe-drikningen.
    Derfor vil jeg lige høre dig om du kan sige god for denne toner?
    Peter Thomas Roth Un Wrinkle Line Smoothing Lotion (http://www.beautybay.com/skincare/peterthomasroth/unwrinklelinesmoothinglotion/)

    Paula’s choice har jeg også haft kigget på, men når fragt osv bliver lagt oveni, synes jeg det hurtigere løber op…
    Jeg bruger derimod hendes Weekly resurfacing treatment med 10% AHA og når jeg netop har de cystiske udbrud bruger jeg hendes 2% BHA liquid på de områder.

    håber du kan hjælpe mig med nogle gode tips til hvad jeg kan gøre endnu bedre!
    PS jeg er 24. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • theangrybeautynerd

      Hej Ktrhine 🙂

      Kunne du skrive din hudtype til mig. Er den Tør fedtet, eller lidt af begge dele.
      Du skriver at din hud har brug for et boost, kunne du beskrive hvad du mener med det 🙂
      På forhånd tak 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Kathrine

      Den er kombineret, er lettere fedtet i t-zonen (ikke meget) hvor jeg også har mere tendens til urenheder. Min hud er tør ved øjne, mund og kinder. Men kan især føle mig meget tør og stram i ansigtet, især de dage jeg glemmer de ekstra dråber olie før min dagcreme. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • theangrybeautynerd

      Hej Kathrine 🙂 og undskyld ventetiden.

      Toneren ville jeg prøve at glemme lidt endnu da den ikke vil hjælpe på det som er dine problemer.
      Som jeg læser det lyder det som om dit problem er bumserne og tørheden. Jeg har skrevet en artikel om forskellen på fedt og fugt mangel i huden, der er nemlig stor forskel på tør hud. Læs mere her.
      https://theangrybeautynerd.bloggersdelight.dk/2014/01/hvad-er-forkellen-er-pa-fedt-og-fugt/

      Til dine bumser vil jeg forslå at du udelukkende bruger dit BHA produkt da det formenelig vil hjælpe din hud med at bekæmpe bumserne bedre en AHA produktet. Hvis din hud kan tåle det så brug BHA produktet engang om dagen hver nat. Hvis det bliver for meget for huden så brug kun hver anden dag om natten.

      Hvis det ikke hjælper på bumserne tror jeg basiron 5% kunne være til stor hjælp. Her er det bare vigtigt at du har fundet en creme som virkelig hjælper din hud med ikke at føles tør da det kan være udtørrene.

      Håber det hjalp lidt ellers vender du bare tilbage. Hilsen Henrik 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • theangrybeautynerd

      Skin tonic´en ser rigtig fin ud 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

    Hej 🙂
    Hvorfor skal man ikke dampe huden?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • theangrybeautynerd

      Hej Sara 🙂
      Dampning af huden er ikke en god ting da det på længere sigt kan skade og irritere dine følsomme hudceller. Hvis du har prøvet at dampe huden derhjemme har du sikkert også langt mærke til at din hud er rød efter behandlingen. Rød hud er lig med irriteret hud, og er der noget man aldrig bør gøre, er det at irritere huden.
      Jeg ved at mange kosmetologer også bruger damp, men det er mange gange for lige at bløde huden lidt op så det er nemmere at få presset de forskellige slags urenhedder ud af huden. Hvis det er en dygtig kosmetolog som ved hvad hun laver, og det kun sker en sjælden gang går det nok. Men det der med at sidde med hovedet ind over en gryde der hjemme, en gang om ugen, det er altså skidt nyt for huden.
      Det samme gælder når du renser huden. Brug tempereret lunkent vand, som hverken er for varmt eller koldt, sammen med en god mild rens, som passer din hudtype.
      Rigtig god dag 🙂
      Du finder gode milde rense lige her. https://theangrybeautynerd.bloggersdelight.dk/gode-produkter-til-alle-ny/Lise fra Beautyblog (som er kosmetolog skriver også lidt om emnet her. http://beautyblog.dk/slip-ikke-dampen-los-pa-din-hud-2/

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den magiske ingrediens