Brug en svamp

Månedens ingrediens: alkohol

smirnoff-vodka

Månedens ingrediens omhandler en ingrediens, som enten kan være god eller dårlig for huden. Det kan også være en ingrediens som der bliver talt meget om, eller som er blevet lidt glemt. Jeg vil skrive om ingrediensen ud fra publiceret forskning og fortælle dig om det er en god, dårlig, eller bare en ligegyldig, ingrediens, som hudpleje firmarene har gjort til en stjerne. Uden dokumentation.

Alkohol findes i dag i rigtig mange hudpleje produkter, så man skulle jo tro at det var en god ingrediens for huden. Ifølge de producenter som bruger alkohol i store mægter, er alkohol godt for huden fordi det er Desinficererne (rendsene) for huden, og kan hjælpe på bumser ( akne ). Det hjælper produkterne med at trænge hurtigt ind i huden så det ikke føles fedtet, og til sidst hjælper det de aktive ingredienser med at trænge hurtigere ned i huden.

Det er rigtigt at alkohol hjælper de aktive ingredienser med at trænge ind i huden, og alkohol kan også søger for at produkter som solcreme ikke føles så fedet. Men det kan andre ingredienser også, så som eksempelvis nogle silikoner. Hvad der derimod ikke er nogle videnskablig dokumentation på er at alkohol skulle være godt for folk med akne og bumser. Faktisk viser det sig at bruger du produkter med et højt indhold af alkohol, vil det føre til irritation i huden. Irritation af huden udløser stress i porernes nerveender, som igen stimulerer en stigning i olieproduktionen. Det vil med andre ord sige, at de produkter som du køber for at din hud ikke skal være så fedtet, faktisk gør at huden blive mere fedtet.

Alkohol er heller ikke Desinficererne ( rensende ) for huden. Jo hvis du bruger det i koncentrationer helt oppe ved de 70 – 80% som i en Anti bakteriel gel, vil det kunne Desinficerer. Men så høje koncentrationer finder du forhåbentlig ikke i et hudpleje produkt. De produkter som indeholder en høj mængde alkohol nærmer sig vel omkring de 5 – 20%, som er mere end rigeligt til at skabe irritation i huden. Andre skader som alkohol i det lange løb kan forvolde huden, kan være colageen nedbrydelse, celle skader, celle drab, fremprovokering af bumser og skader som gør at huden raparere sig selv langsommere.

De former for alkohol som ikke er gode for huden i høje koncentrationer, og som derfor først bør komme som nr 7-8 ingrediens efter fugtgivende ingredienser som gylcererin, kakaosmør og olivenolie er.

Alkohol denat. eller bare alkohol. De kan også hedde:

ethanol, SD alcohol, SD alcohol 40, Alcohol denat, Propanol, Propyl alcohol eller Isopropyl alcohol og Hamamelis Virginiana (Witch Hazel)

Hvis du vil være helt sikker på at der ikke er for meget alkohol i produktet så tjek at det står på den sidste del af ingrediens listen, eller tjek min gode produkter til alle liste.

Der findes også andre ingredienser som indeholder navet alkohol, disse er.

Lauryl alcohol, Cetyl alcohol, Myristyl alcohol, Stearyl alcohol, Cetearyl alcohol og Behenyl alcohol.

Disse alkoholer har ikke noget med alkohol/finsprit at gøre. Det er fedtalkoholer, som i nogle tilfælde bliver brugt som fortykningsmiddel i cremer og lotioner. De er også blødgørende og fugtgivende for huden. Og kan være til stor gavn for tør hud. 

2

 • Sopfie

  Hej Henrik 🙂
  Jeg overvejer stærkt at købe en pakke med en rens, skintonic, dag og natcreme fra Danish Skin Care. Mener de er uden parfume, alkohol osv. Har du erfaringer med produkterne?

  Mvh. Sophie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • theangrybeautynerd

   Hej sofie, Danish skin care og jeg har meget den samme holdning omkring hudpleje. Det skal være enkelt og fri for unødige stoffer som ikke hjælper din hud. Alle danish skin care produkter er også anbefalet på min gode produkter til alle liste, da de alle indeholder gode ingredienser som vores hud har brug for. Jeg har selv prøvet, og brugt produkterne, men brød mig personligt ikke så meget om konsistensen, den føltes bare ikke som jeg ønskede det, men bare fordi jeg ikke kan lide konsistensen gør det jo ikke produkterne dårlige, da de jo stadig er fyldt med al det som vores hud har brug for. Med andre ord, om man kan lide konsistensen på et produkt er forskelligt fra person til person. Lige en sidste ting hvis du ender op med at ville prøve deres produkter, så vil jeg anbefalde dig kun at bruge det røde produkt som er et eksfolierende produkt hver anden dag, de første par uger så huden lige vender sig det. Læs mere om eksfoliering her http://theangrybeautynerd.bloggersdelight.dk/2013/05/eksfolier-huden/
   God dag Hilsen Henrik

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brug en svamp